SUMNJIVCI S RADNIČKE

KRAH ISTRAGE: POLICIJA NIJE USPJELA DOKAZATI DA SU PROVALILI U LOVRENOV STAN! Uhićene na kraju osumnjičili za pljačku bogatog veletrgovca

Sportski menadžer Darko Drinovac (33) iz Mostara umjesto da svoj rođendan proslavi u obiteljskom, prijateljskom okruženju, feštat će s nepoznatim cimerima u remetinečkom pritvoru gdje je završio nakon što mu je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio jednomjesečni pritvor.

Ukradeni satovi

Premda je policija Drinovca i ostale u ponedjeljak uhitila istražujući provalu u stan hrvatskoga reprezentativca Dejana Lovrena, na kraju ni Drinovac niti njegov poznanik nisu osumnjičeni za provalu kod Lovrenovih, nego za četiri druge provale. Drinovca, naime, djelatnici Službe općeg kriminaliteta sumnjiče da je 8. lipnja u kasnim večernjim satima provalio u stan u vlasništvu obitelji imućnog iračkog veletrgovca u sjevernome dijelu Zagreba. U stan dobrostojeće obitelji navodno je provalio obivši prozor kroz koji je ušao potom u stan u prizemlju i odradio temeljitu čistku. Sa sobom je odnio deset novčanica od po 100 eura, dva muška ručna sata Hublot od kojih je jedan s narukvicom Audemars Piguet, a drugi s narukvicom bakrene boje. Prisvojio si je i Versaceovu torbicu, dva muška sata Rado, muški parfem Kashmir, četiri para muških hlača od kojih su jedne Versace, remene Louis Vuitton i Burberry.

Šteta? Prema procjenama oštećenih vlasnika, mostarski lopov ih je olakšao za oko 35 tisuća kuna. Zajedno s Drinovcem, koji je uhićen na zagrebačkoj Radničkoj cesti, a čije je ekskluzivne fotografije objavio Jutarnji list, policija je uhitila i njegova poznanika Slobodana Čabrilu (29) zvanoga Slobo, također starog policijskog znanca s međunarodnim dosjeom. Čabrilu se tereti za tri provale od srpnja do rujna ove godine u Alagovićevoj, Rockefellerovoj i Buvinoj ulici. U stanove je, sumnja se, ulazio tako što bi svladao visinu i obijao vrata, odnosno prozore. Pod okriljem noći tako je krao novac i nakit i vlasnike oštetio za 61.500 kuna.

Istraga se nastavlja

Tijekom policijskog postupanja u ponedjeljak poslijepodne uhićena su još dva mladića, ali se oni nisu uspjeli dovesti u vezu s imovinskim deliktima po Zagrebu. Prve sumnje istražitelja ukazivale su i na njihovu umiješanost u "čistku" stana nogometaša Dejana Lovrena, no zasad ta provala ostaje i dalje neriješena. Iz zagrebačke policije napominju da se istraga nastavlja u cilju utvrđivanja i drugih kaznenih djela i otkrivanja počinitelja s obzirom na to da su u pretresima automobila i stanova na više lokacija kojima su se koristili nađeni skupocjeni predmeti, nakit i novac, za koje sumnjaju da također potječu iz provala.

Uhićeni u Italiji

Drinovac i Čabrilo unazad jednog desetljeća intenzivno imaju posla s policijom jer im je, kako nam govore upućeni u problematiku, Čabrilo bio i na tjeralici suda u Širokom Brijegu. Čabrilu je mostarska policija svojevremeno prijavila Kantonalnom tužiteljstvu zajedno s prijateljem Darijem K. zbog sumnje u 22 teške krađe. U tim su (ne)djelima, prema sumnjama MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, od rujna 2014. do ožujka 2015. provalili u niz kladionica, trgovina i skladišta otuđivši novac i robu u vrijednosti od 1380 maraka.

Prema pisanju talijanskih medija, Drinovac je 2011. godine zajedno sa Josipom U. i Mišom K. uhićen u Italiji. Lisice na ruke su im stavljene nakon što su karabinjeri dobili dojavu o krađama parkiranih automobila u regiji Veneto. Drinovac i ekipa pokušali su pobjeći policajcima nakon što su izašli iz unajmljene sobe, ali nisu daleko stigli svojim Mercedesom kabrioletom u čijem je prtljažniku policija pronašla laptope, za koje se sumnjalo da potječu iz sedam provalničkih krađa, i dva uređaja za ometanje centralnog zaključavanja auta. Protiv Drinovca se, također zbog provala, u Rijeci vodi postupak, a nedavno je tamošnje tužiteljstvo podignulo optužnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 03:39