DVOSTRUKO UBOJSTVO

KRVAVI OBRAČUN Sud naredio rekonstrukciju zločina u Vojniću. Hoće li se pojaviti i fatalna Viki?

 Robert Fajt/CROPIX

KARLOVAC - Rekonstrukciji događaja tijekom kojeg je okrivljeni Boško Šapić (22) prošle godine u studenom ispred ugostiteljskog objekta Heart u Vojniću nožem usmrtio dvojicu mladića, prisustvovat će (3. studenog u 19 sati) osim stranaka u sporu i svi relevantni očevici, najvjerojatnije i djevojka koja je u optužnici navedena kao "uzrok ljubomore okrivljenika ranijim odnosom njegove djevojke Viktorije s Alvinom Horvatićem".

Ante Ujević, predsjednik sudskog vijeća karlovačkog Županijskog suda na kojem se Šapiću sudi za teško ubojstvo Alvina Horvatića i ubojstvo Dejana Vučkovića, rekao je da će na rekonstrukciju biti pozvana Viktorija Jakuš Mejarec, ali da sud ima spoznaje o njenim psihičkim smetnjama zbog kojih odlazi na terapije te da je neće dovoditi silom, jer je ona dala svoj iskaz.

Odvjetnik okrivljenog Ljubiša Drageljević rekao je na to da je potrebna i njena nazočnost zbog oprečnih izjava očevidaca te da će njegov branjenik Šapić biti aktivni učesnik rekonstrukcije.

Zakazivanju rekonstrukcije prethodilo je današnje svjedočenje vještakinje Nataše Ortynski o biološkim tragovima na nožu kojim je počinjeno ubojstvo, kao i odjeći i obući žrtava, svjedoka i počinitelja.

Strankama u sporu najzanimljivijim se pokazao detalj da je na oštrici noža bila samo krv ubijenog Horvatića, a ne i Vučkovića, dok je na odjeći i obući okrivljenog Šapića pronađena samo Vučkovićeva, ali ne i Horvatićeva krv.

Na pitanje suca Ujevića ukazuju li te činjenice na neki redoslijed događanja vještakinja je odgovorila da ona ne može govoriti o tome, kao ni o mogućnosti da su u pitanju bila možda dva noža, već samo o činjenici da na nožu koji joj je bio dostavljen na analizu nije bilo dovoljno tragova da bi se utvrdila i prisutnost Vučkovićeva DNA.

Svjedok Matija Mutić, koji je izjavio da je od srpnja do rujna 2013. povremeno radio i prijateljevao sa Šapićem i Horvatićem, ustvrdio je da mu se Šapić tužio da mu Horvatić prijeti jer je bio ljubomoran zbog Viktorije te da mu je rekao "da ne želi konflikt i da će odustati od nje".

U vezi s Horvatićem prepričao je da ga je pitao "zašto dramatizira oko toga što ga je cura ostavila", a on mu je odgovorio da to nije Mutićeva briga. Također je rekao da je zadnjih mjesec dana života Horvatić često bio ljut, a Šapić zabrinut zbog prijetnji.

Cijelom iskazu prigovorio je otac ubijenog Alvina Horvatića riječima da nisu bili mogući ti razgovori i ljubomorne prijetnje tijekom ljeta jer da je Viktorija sve do rujna prošle godine živjela kod njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:12