STRAVIČNO OTKRIĆE

Leš Kazahstanca pronađen kod Dubrovnika: Mafijaši ga ubili pa s kamenom poslali na morsko dno

Na truplu su bile vidljive truležne promjene, uočena je prostrijelna rana, a uz tijelo je bio pričvršćen kamen
 CROPIX

DUBROVNIK- Premda to policija ni DORH nisu, niti još uvijek mogu i službeno potvrditi, mnogo je indicija o identitetu leša koji je pronađen u ponedjeljak 2. srpnja ujutro u moru uvale Malog Zatona, oko 11 km zapadno od Dubrovnika. Na lešu su utvrđene vrlo vidljive truležne promjene iz kojih se zaključilo kako je tijelo sredovječnog muškarca bilo desetak dana u moru. Uočena je i prostrijelna rana o kojoj policija u prvotnom izvješću nije uopće izvjestila, a oko tijela 52-godišnjeg muškarca iz Kazahstana, uočena je ljepljiva traka kojom je uz prsa žrtve pričvrščen kamen koji je trebao leš "držati uz dno", piše Slobodna Dalmacija.

Taj i još neki podaci, naime, ukazuju na navodno prepoznatljivi rukopis ruske mafije koju sve vjernije uče i slijede crnogorski pripadnici podzemlja. Nismo doznali kojim se biznisom bavio Kazahstanac, ali je navodno riječ o spekulacijama građevinskim parcelama te posredovanju u transportu narkotika s istoka k zapadu Europe.

- O pronalasku leša odmah smo izvjestili Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, po nalogu kojeg smo tijelo zbog obdukcije prevezli na Patologiju. U odnosu na nalaz obdukcije može se reći kako se radi o sumnjivoj smrti o uzrocima koje ne želimo spekulirati - bilo je sve što je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero mogla reći o navodnom okrutnom ubojstvu zbog kojeg je dubrovačka PU uspostavila usku sradnju s Interpolom, odnosno policijama susjednih zemalja.

Više je inidicija prema kojima se moglo zaključiti kako je preko Debelog Brijega i graničnog prijelaza "Karasovići" Kazahstanac u Mercedesu čeških registracija ušao u Hrvatsku iz Crne Gore. Nije naime tajna kako je zbog poštovanja režima Shengena, EU našoj zemlji donirala sustav granične kontrole kojim se na granici putovnice skeniraju te fotografiraju sva vozila. Snimke bilježe i lice (su)vozača tako da se u slučaju potrebe, ako što je ova, sve provjerava i donose neki važni zaključci.

U policiji nisu mogli službeno komentirati spekulacije gdje je i na koji način ubijen Kazahstanac te što je utvrđeno u pregledu mercedesa kojim je navodno upravljao kao i jedne barke u uvali Zatona. Naime, u barci je pronađena čahura vatrenog oružja, ali ne i barutni tragovi ispaljenog streljiva. Policija još iščekuje i laboratorijske rezultate DNK- analize koja će nepobitno utvrditi o komu je riječ. Detaljno se još uvijek pregledava i njegov mercedes za kojeg je utvrđeno kako je 23. lipnja prešao hrvatsko- crnogorsku granicu, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:00