BRUNO ILJKIĆ

MANIJAK IZ TRAMVAJA BROJ 12 UHIĆEN! Policija ga pronašla dok je bezbrižno šetao centrom Zagreba

CROPIX

NOVO 12.40 - Policija je potvrdila da je Bruno Iljkić uhićen oko 10 ujutro dok je bezbrižno šetao centrom Zagreba. Ubrzo je i vraćen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče

------------------------

Zagrepčanin Bruno Iljkić (33) odšetao je tijekom nedjelje iz kruga zagrebačke Psihijatrijske bolnice Vrapče u nepoznato i otad policija za njim intenzivno traga. Gdje se nalazi, nitko ne zna, a riječ je o osobi koja je prošle godine u nekoliko navrata svojim rastrojenim nasilničkim ponašanjem uznemirila građane metropole. Iljkić je poznat policiji te prekršajnim i općinskim sudovima po šaroliku spektru prijava, a dva incidenta u kojima je bio glavni akter pojedincima su se itekako usjekla u sjećanje.

Tukao je putnike 

Tako je prošle godine uhićen naočigled putnika ZET-ova tramvaja kada je tijekom vožnje između dvije postaje priredio nasilnički čin. U svom divljačkom pohodu od 12. svibnja nešto prije podneva Iljkić je putnicima “dvanaestice” priuštio pravu agoniju. Naime, ničim izazvan i bez ikakva povoda počeo je u tramvaju lupati građane. Udarao ih je rukama i nogama, a tijekom vožnje pozvana je i policija koja je tramvaj prepun prestravljenih putnika, koji su putovali iz smjera Trešnjevke prema centru, presrela na Savskoj cesti, na postaji kod Cibonina tornja. Kako je tada za Jutarnji list ispričala jedna od uznemirenih putnica, Iljkić je ušao u tramvaj te šakama i nogama počeo tući ljude.

- Poput manijaka je krenuo divljati. Nije djelovao pijano, već rastrojeno. Bitno mu je bilo da udara. Na trenutak smo pomislili kako je u pitanju neki navijač čiji je klub izgubio neku utakmicu pa je odlučio bijes iskaliti na svima koji su mu došli u vidokrug. Kao da nije znao gdje je i koji mu je cilj, nego, eto, luduje - ispričala je tada jedna Zagrepčanka dok je s nevjericom promatrala muškarca koji je također bio u kobnom tramvaju i kojem je krv tekla iz uha.

Rastrojen

Rastrojeni Iljkić nije se uspijevao smiriti ni nakon ulaska policije u tramvaj. Otprilike pet minuta trajali su pregovori dok mu nisu lisice stavljene na ruke, a potom je, vidjevši da nema drugog izlaza, pristao s policajcima napustiti tramvaj. Prizor uhićenja zabilježio je fotoreporter Jutarnjeg lista, a rezime te vožnje iz horor filmova dvije su ozlijeđene osobe, no prvostupanjska presuda, kako neslužbeno doznajemo, još nije donesena.

I dok je Iljkić nakon toga često bio na relaciji bolnica - kuća te je najmanje jednom završio na policijskoj stranici Nestali, lanjskog ljeta taj 33-godišnjak počinio je još jedno (ne)djelo.

U noći sa 2. na 3. srpnja nakon koncerta poznatog violončelističkog dvojca 2Cellos na zagrebačkom Tomislavcu u rastrojenom je stanju mahao nožem i urlao iz petnih žila “Sve ću vas pobiti!” Njegovu performansu u pothodniku Importanne centra svjedočila je masa ljudi koja se vraćala s koncerta jer osim nekontroliranih povika, nisu mogli ne primijetiti kako muškarac koji prijeti ima krvavo lice. U divljačkom pohodu pred prolaznicima, među kojima je bilo i maloljetnika, razbio je staklenu bocu, a sve koji su ga gledali, prema tvrdnjama svjedoka, “častio je uvredama”. Povod ispadu ostao je nepoznanica, a ubrzo je na poprište incidenta pristigla i policija koja je pronašla Iljkića kako na stubama leži krvave glave i onesviješten.

Sije strah

Kad je došao sebi, Iljkića su policajci prijavili za narušavanje javnog reda i mira, ali i za nanošenje lakših ozljeda maloljetnoj osobi. Prema pričama svjedoka, međutim, te večeri Iljkić nije bio sam, nego su ga “dvojica prijatelja s kojima je bio ostavila na cjedilu jer su pobjegli netom prije dolaska policije, čim je izbila tučnjava”. Upućeni u problematiku strahuju od idućih Iljkićevih poteza, a institucije kao da su nemoćne pred problemom.

ELIPSO

Izdvajamo