PLJAČKA U MOTOVUNU

MASKIRANI RAZBOJNICI OPLJAČKALI BANKU Jedan je prijetio oružjem, a drugi čekao na motoru: 'S pištoljem uz glavu uplašena cura nije imala izbora...'

Ilustracija
 Zeljko Hajdinjak / Ilustracija / CROPIX

Dvojica maskiranih razbojnika opljačkali su poslovnicu Istarske kreditne banke Umag u Motovunu u petak ujutro. Otuđili su novac uz prijetnju vatrenim oružjem, a policija za njima još uvijek traga.

Kako piše Novi list, u poslovnici su u vrijeme upada razbojnika bili službenica i zaštitar. Maskirani je muškarac prišao službenici, prislonio joj oružje uz glavu i zahtijevao od nje da otvori trezor i preda mu novac. Za to ga je vrijeme ispred banke na motociklu čekao drugi muškarac s kacigom na glavi.

Zasad nije poznato koliko je novca ukradeno. Žrtva pljačkaša i zaštitar dali su iskaz u policiji. Policija još traga za počiniteljima, a pregledavaju se i snimke nadzorne kamere iz banke.

U razgovoru s mještanima Novi list saznaje da su banku opljačkali nedugo nakon otvaranja, oko 8 sati i 15 minuta.

– S pištoljem prislonjenim uz glavu uplašena cura nije imala izbora pa je razbojniku predala novac iz trezora, što bi drugo mogla učiniti u toj situaciji – ispričala je jedna mještanka.

Jedna sugovornica rekla je da je muškarac koji je opljačkao novac iz banke po izlasku preskočio ogradu koja se nalazi ispred poslovnice pa sjeo na motocikl iza vozača. No, nitko nije vidio u kojem su smjeru razbojnici pobjegli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:54