NOVI DETALJI

JEZA U CENTRU ZAGREBA! Strah nakon što je muškarac pred školom napao curicu: 'Mene je tvoja mama poslala da te odvedem doma'

 Srđan Vrančić / CROPIX

Iako je već drugi dan od uznemirujućeg nasrtaja sredovječnog muškarca na 10-godišnju djevojčicu ispred OŠ Jordanovac stigla vijest kako je policija identificirala osobu koja se dovodi u vezu s incidentom, te da su policajci pojačali aktivnosti oko škole, događaj je i dalje glavna tema u školi, kvartu i gradu.

Kako doznajemo, u postaju je doveden 50-godišnjak iz susjedstva koji živi s majkom i koji, prema dostupnim informacijama, navodno ima psihičkih smetnji. Kako neslužbeno doznajemo, zagrebačka policija je nakon kriminalističke istrage zbog nedostatka dokaza pustila 50-godišnjaka na slobodu.

No, policija je u srijedu uvjeravala zabrinute roditelje kako će njihovi kolege do daljnjega opservirati područje oko škole uz napomenu da nema razloga za zabrinutost.

Kamere ispred škole

Unatoč privođenju, roditelji su i dalje nezadovoljni cijelom situacijom. Školsko osoblje ih je obavijestilo da su kontaktirali policiju koja istražuje što se dogodilo. Međutim, i dalje se pitaju kad će se postaviti videonadzor ispred škole koji bi mogao spriječiti ovakve situacije.

- Svi smo užasno uznemireni i uplašeni jer ne znamo što se događa. Čuli smo da je osumnjičeni muškarac priveden, ali se pitamo što se još treba dogoditi da konačno netko počne mislili na sigurnost naše djece. Ovo je kap koja je prelila čašu. Da smo imali kamere ispred škole, možda mu ne bi palo na pamet da napravi nešto ovakvo - kaže Mladen Čavić, roditelj dječaka koji ide u spomenutu školu.

Nesigurnost i dalje vlada školskim hodnicima.

- Djeca brže zaboravljaju stvari od odraslih, ali nešto poput ovog izaziva nemir među njima. Ne bih htio da se moje dijete osjeća uplašeno. Treba napraviti sve što se može da ih se zaštiti od opasnosti - kaže Čavić.

Udarila ga

Podsjetimo, policija se u ponedjeljak popodne digla na noge nakon što im je stigla dojava o nepoznatom muškarcu koji je u neposrednoj blizini OŠ Jordanovac presreo 10-godišnjakinju koju je pokušao uvjeriti da su ga poslali njezini roditelji po nju. Prije toga ju je fiksirao pogledom dok je izlazila iz škole nakon čega je ubrzano krenuo prema njoj. Nešto je promumljao, pa je curica pomislila da je alkoholičar i nastavila hodati.

Tada je čula da joj govori: “Mene je tvoja mama poslala da te odvedem doma”. Pristojno mu se zahvalila i napomenula da će ipak ići sama kući. No, to se muškarcu navodno nije svidjelo pa ju je primio za ruku. Snalažljiva školarka ga je tada udarila u slabine i počela bježati u školu. Muškarac joj je tada navodno još poručio: “Gdje ćeš? Tražit ću te dok te ne nađem”. Curica je utrčala u školu te se slomila plačući pred svojim prijateljicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:51