NASILNI PJEVAČ

Mladen Grdović prevrnuo i razbio stol pa počeo tući Brankicu

 Luka Gerlanc / CROPIX

U utorak tijekom dana 58-godišnji zadarski pjevač Mladen Grdović duboko je zaronio u čašu. A onda je počeo divljati.

Prevrnuo je stol u dnevnom boravku, polomio ga i potom se okomio na suprugu Brankicu. Najprije psovkama i vikom, a zaredali su i udarci. Brankica je nazvala policiju koja je ubrzo stigla u Arbanase, gdje Grdovići žive u obiteljskoj kući, i zadarskog pjevača u lisicama privela u postaju.

Koliko je bio pod utjecajem alkohola svjedoči i to što nije bio sposoban za suvisao razgovor s policajcima. Smjestili su ga u prostoriju za triježnjenje i tek u srijedu ujutro počeli s njim obavijesni razgovor.

Trijeznio se kroz noć

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan potvrdio je da je Grdović priveden i da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti odveden na zadarski Prekršajni sud, te da je njegova supruga lakše ozlijeđena. Policija je intervenirala u domu Grdovićevih nakon poziva njegove supruge Brankice, koju je odvela na liječnički pregled, gdje su joj ustanovljene lakše ozljede. Grdoviću to nije prvo nasilje nad suprugom. Poznati je pjevač 2009. i pravomoćno osuđen nakon što je u alkoholiziranom stanju razbijao po kući i prijetio Brankici. Nakon toga je tvrdio da je riječ o nesporazumu. Grdović je često prijetio supruzi kad bi bio pijan, ali ona mu je i javno opraštala nasilje i uvrede.

Nasilan kad popije

Grdovića su 2010. uvjetno osudili na 20 dana zatvora zbog prijetnji supruzi. Liječio se i od alkoholizma. Kazna zadarskom pjevaču uvelike će ovisiti i o tome što je policiji rekla i što će pred sucima reći njegova supruga.

U jednom je intervjuu na pitanje kako je biti supruga Mladena Grdovića Brankica odgovorila: - Teško, za to trebate imati konjske živce i visok stupanj tolerancije. On je jedno veliko dijete, moja beba koja ne nosi pelene. Imam razumijevanja za njega jer znam koliko je emotivan i društven, koliko se daje u poslu, što malo tko vidi.

Zadarski pjevač višestruko je prijavljivan zbog obiteljskog nasilja, poznato je da ima problema s alkoholom i da se nekoliko puta pokušao liječiti, razmišljao je čak i o ugradnji čipa u Ukrajini. Osim zbog nasilja nad suprugom kad je pod utjecajem alkohola, Grdović je opasan i za upravljačem. U ožujku prošle godine razbio je u Zadru Mercedes i pobjegao. Otada je policija više puta bila na njegovim vratima, ali nitko nije otvarao. Grdović je 2007. pijan sletio s ceste i razbio Mercedes 500 CL vrijedan milijun kuna. Godinu dana ranije slupao je Ferrari, a nedavno je ustanovljeno da je unatoč prekršajima njegov prometni dosje “čist” zbog brisanja kazni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:34