INCIDENT U PULI

MLADIĆ SAM UPALJAČEM IZAZVAO POŽAR U SAMICI Ne znaju kako ga je unio, s dužnosti udaljeni upravitelj i voditelj službe osiguranja

Pula, 161115. Danas oko 15 i 30 sati u samici pulskog zatvora zapalio se zatvorenik te umro na licu mjesta. Na fotografiji: ulaz u zatvor. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

Zatvorenik koji je poginuo u požaru u samici pulskog zatvora u ponedjeljak poslijepodne sam je zapalio vatru, potvrdili su nam u Policijskoj upravi istarskoj.

Kako je istaknula Nataša Vitasović, glasnogovornica PU istarske, do požara je došlo u 15.35 sati u posebno osiguranim prostorijama, a smrtno je stradao 25-godišnji hrvatski državljanin.

- Očevidom kojeg su proveli policijski službenici u suradnji sa zamjenikom državnog odvjetnika utvrđeno je da je 25-godišnjak upaljačem izazvao požar - rekla je Nataša Vitasović.

Vatra je nakon toga zahvatila čitav prostor.

- Tijelo 25-godišnjaka prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula gdje će se izvršiti očevid - rekla je Vitasović, nadodavši da sve okolnosti ovog događaja utvrđuje zajedničko povjerenstvo Županijskog državnog odvjetništva i Ministarstva pravosuđa.

U Policijskoj upravi istarskoj, za sada, nemaju odgovor na pitanje kako je moguće da je zavorenik u samicu unio upaljač.

U ponedjeljak navečer u pulski je zatvor stigao pomoćnik ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Ivica Šimac koji je potvrdio novinarima da su do utvrđivanja svih okolnosti sa dužnosti udaljeni upravitelj zatvora, voditelj službe osiguranja i djelatnici koji su postupali u ovom slučaju. Zatvorenik koji je poginuo u izolacijskoj je prostoriji završio zbog narušavanja javnog reda i mira, nakon čega su, prema Štimčevim riječima, službene osobe primijenile sredstva prisile i smjestile ga u prostoriju za izdvajanje.

Dojavu o požaru policija je dobila oko 16.25 sati. Prolaznici na prilaznoj cesti potvrdili su da su oko 18 sati na jednom prozoru vidjeli zavorenika i čuli kako viče: "Gušimo se ovdje!". U zatvor su u večernjim satima stigli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Pula, a kasnije i vozilo lokalnog pogrebnog poduzeća koje je prevezlo tijelo na patologiju.

U Policijskoj upravi istarskoj nisu obznanili identitet zavorenika, kao ni da li se radi o osobi u istražnom procesu ili odslužitelju zatvorske kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:37