'ZA OSOBNE POTREBE'

MUŠKARAC S KRKA ZAVRŠIO NA SUDU ZBOG HVALISANJA Posadio marihuanu pa na Facebooku objavio sliku s potpisom 'nova vrsta čempresa'

 Vlado Kos / Cropix

Rikard Mihajić, 53-godišnjak iz Dobrinja kojeg je Općinsko državno odvjetništvo optužilo za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, odnosno da je proizveo i posjedovao drogu za neovlaštenu prodaju, jučer ponovo nije došao na raspravu pa je sutkinja zatražila određivanje disciplinskog istražnog zatvora, javlja Novi List.

Mihajić se tereti da je tijekom prosinca 2014. godine u dvorištu i stanu obiteljske kuće u Dobrinju 'u cilju uzgoja radi daljnje preprodaje marihuane posijao sjemenke i uzgojio najmanje šest stabljika konoplje, a potom cvjetne vrhove držao prepakirane u četiri prozirne PVC vrećice ukupne mase nešto manje od 150 grama, točno 149,25 grama'.

Mihajić je ispitan u tužilaštvu i nije osporavao činjenicu da je posadio šest sjemenki u lonačnice, naglasivši da su mu dvije uspjele pa ih je i presadio u zemlju. Jedna mu je uspjela, kazao je, a druga nije. Pronađena droga prilikom pretrage stana mu je oduzeta i on to također nije osporio, ali negira da je marihaunu držao radi daljnje prodaje, već isključivo za svoje osobne potrebe. Ispitan, rekao je da mu je marihuana prijeko potrebna zbog zdravstvenih smetnji koje ima. Opojnu drogu, kazao je prilikom ispitivanja, obljepio je i upakirao u paketiće isključivo iz razloga da je sačuva da mu ne propadne.

No, tužitelj smatra obranu optuženog neuvjerljivom što proizlazi iz materijalne dokumentacije, ali i ostalih dokaza o kojima će se raspravljati tijekom sudskog postupka.

Inače Mihajić je naraslu marihuanu i fotografirao potpisavši fotografiju kako je riječ o 'novoj vrsti čempresa' te objavio fotografiju na Facebooku što je u konačnici zainteresiralo i 'cyber' policijske inspektore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:12