SMRT IVANA BLAJIĆA

NAKON OSAM DANA - NAJSTRAŠNIJI KRAJ Tijelo svog sina pronašao otac u podrumu zgrade u kojoj je živio

Prema nalazu policijskih službenika, nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na počinjenje kaznenog djela, odnosno da ga je netko drugi nasilno lišio života
 Marko Todorov/CROPIX

Ivan Blajić, 18-godišnji maturant XI. gimnazije u Zagrebu, koji je nestao u nedjelju prije osam dana, pronađen je mrtav, potvrđeno nam je to iz Policijske uprave zagrebačke.

Njegovo mrtvo tijelo pronađeno je u nedjelju oko 14 sati u podrumu zgrade u kojoj je živio. Navodno ga je pronašao upravo njegov otac, 75-godišnji umirovljeni neurokirurg Ivan Blajić. O pronalasku mrtvog tijela odmah je izvijestio i policiju. Na teren je izišla ekipa za očevide PU zagrebačke koja je pregledala mjesto pronalaska, kao i mrtvo tijelo preminulog mladića. Prema nalazu policijskih službenika, nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na počinjenje kaznenog djela, odnosno da ga je netko drugi nasilno lišio života. Policija je zaključila da je riječ o suicidu, a više pojedinosti o načinu počinjenja i drugim detaljima nisu željeli iznositi u javnost.

Prije četiri dana otac nesretnog mladića ispričao je za Jutarnji list kako je sina posljednji put vidio prošle subote navečer, 2. travnja, a u nedjelju ujutro, kada se vratio iz dućana, shvatio je da mu sin nije u stanu.

- Kad sam se vratio, dočekao me prazan stan. To mi je već bilo čudno jer je inače po cijeli dan doma, za računalom. Nazvao sam policiju, a danas su me obavijestili da ga traže po potocima i rijekama. Očito više nema drugog izbora. Za mene je to previše. Izgubio sam svaku nadu u to da će se uopće pojaviti. Želim na drugi svijet prije njega, to bi bilo pošteno - rekao nam je u petak neutješni Blajić.

Ivanovi kolege iz njegova 4.B razreda organizirali su potragu za njim te su po cijeloj Trešnjevci i drugim kvartovima polijepili Ivanovu sliku s informacijama o njemu, a potragu su nastavili prijatelji i mnoštvo građana dijeleći objave putem društvenih mreža. No, Ivan je očito već bio mrtav.

Bio je dobar učenik, pripremao se za maturu i planirao je upisati fakultet. Nije volio izlaziti te je stalno sjedio pred računalom, koje mu je bilo, kako je ispričao otac, jedini prijatelj. Zbog toga ga je otac vodio i kod psihijatra, ali sin nije želio ostati na terapiji.

- Volio je glazbu i bio bih sretan da se odlučio za glazbenu akademiju. Naslijedio je talent od majke koja je svirala klavir - tužno je dodao otac, čija je supruga, Ivanova majka, preminula prije tri mjeseca od teške bolesti. Ivan je bio izrazito vezan uz nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:01