UBIO SUPRUGU PA PUCAO U SEBE

NAKON TRI HICA U KUĆI ZATEKLI ŽENU I MUŽA U LOKVI KRVI 'Ne možemo to objasniti. Što netko nosi u četiri zida?'

Odgodio je postavljanje jedne ograde i rekao “sad će doći Blaža s posla”. Bilo je to oko podneva, a oko 14 sati susjede su uznemirili pucnjevi iz pištolja

Blaženka je bila u sjedećem položaju u dnevnom boravku. Mrtva. Darko je ležao kraj nje u lokvi krvi i još je davao znakove života. Pitomo mjesto Rezovac nadomak Virovitice u subotnje rano popodne bilo je poprište strašne obiteljske tragedije. Darko Ložnja, 50-godišnji ložač u virovitičkoj Općoj bolnici pucao je u tri godine mlađu suprugu Blaženku, a potom i u sebe. Od težine ozljede preminuo je u virovitičkoj Općoj bolnici.

“Ne možemo to objasniti. Što netko nosi u četiri zida?” pitali su se i Darkova teta Mira i njegova sestrična Lidija s kojima smo danas razgovarali. Ništa tog dana nije slutilo na tragediju obitelji koja je, prema riječima rodbine, imala sređen obiteljski život.

Darko je radio u bolnici, Blaženka u lokalnoj tvornici cipela, sin Emerik radi u Austriji, a kći Monika se udala u Split gdje živi s obitelji. Prošle godine dovršili su fasadu na kući, prizemnicu s uređenim potkrovljem, okućnicom. Ništa u toj obitelji nije slutilo na tragediju.

Svratio kod strica

“Darko je ujutro svratio kod strica koji ima kuću preko puta mjesne trgovine. Popričao je s njim. Pričao je i s mojim suprugom. Još mu je rekao da će oko 13 sati Blaža doći s posla, a da on radi večernju smjenu.

Trebao je ići raditi neku ogradu, ali je odgodio taj posao jer je čekao suprugu da dođe s posla. On je bio miran i staložen čovjek, nikad njega niste čuli da je podviknuo. Naša kuća je do njihove, ali često smo kod moje majke, tako da i jučer kad se to dogodilo u tom trenutku nismo bili u kući”, ispričala nam je Darkova sestrična Lidija.

Što se dogodilo u toj obitelji nije jasno ni njezinoj majci jer su kaže bili sređena obitelj, imali su odraslu djecu, stalan posao, lijepo su sredili kuću.

“Nikad ne znate što netko nosi u četiri zida”, rekla je Darkova teta koja također nema objašnjenja za to što se dogodilo u kući njezina nećaka. Kad je sin Ložnjakovih susjeda koji žive u kući prekoputa Rezovačkog puta 58, adrese na kojoj su živjeli Ložnjakovi, čuo zlokobne hice, odmah je zvao susjedu Vesnu. Ona je otišla do kuže Ložnjakovih i ugledala stravičan prizor u dnevnom boravku. Odmah je mogla zaključiti da je Blaženka mrtva, a Darko je ležao u lokvi krvi na podu kraj Blaženkina tijela. Pozvali su policiju koja je brzo stigla, a pozvana je i Hitna pomoć.

Istraga u tijeku

Darko Ložnjak preminuo je od težine ozljeda, a kako nam je rekla njegova rodbina, imao je dozvolu za oružje i pištolj iz kojeg je ubio suprugu i sebe legalno je posjedovao. Njima nije bilo poznato da bi Darko Ložnjak imao kakve psihičke smetnje ili da se liječio od kakve bolesti.

Ništa to subotnje poslijepodne, kažu, nije nagovještavalo takvu tragediju, ponovili su nam nekoliko puta. Očevidom je rukovodila Ksenija Pavić, županijska državna odvjetnica u Bjelovaru. Tijela Blaženke i Darka Ložnjaka prevezena su na obdukciju.

Zašto je Darko Ložnjak u rano subotnje popodne odlučio ubiti suprugu Blaženku pa presuditi i sebi možda će zauvijek ostati tajna. Je li sam skovao plan o kojem tog jutra nije nikom govorio i ponašao se tako da ništa ne sluti na tragediju, pokušat će u razgovorima s članovima obitelji i mještanima te kolegama supružnika Ložnjak doznati policija, koja nastavlja kriminalističko istraživanje.

Deset dana nakon Novske novi zločin

Ubojstvo u Rezovcu još je jedno u nizu ubojstava partnera. Dogodilo se to devet dana nakon što je u Novskoj granični policajac ubio suprugu, krim policajku, pa presudio i sebi nakon prepirke i svađe nedugo nakon brakorazvodne parnice. U Rezovcu je 12. prosinca 2009. godine 21-godišnji Željko Ivković na nepoznat način usmrtio 28-godišnju Dijanu Knežević, a nakon toga se objesio. U ovoj godini u svibnju su zabilježena još dva slučaja ubojstva i samoubojstva supružnika i bračnih partnera. U svibnju su se u zagrebačkoj Dubravi u razmaku od nešto više od desetak dana dogodila dva slučaja ubojstva i samoubojstva. Muškarci su ubili žene ili partnerice s kojima su živjeli pa nakon toga presudili i sebi iz vatrenog oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:44