NEZAUSTAVLJIVI POŽARI

OPET GORI U DALMACIJI Vatrogasci pred zoru požar na Mljetu stavili pod kontrolu, ali novi požar buknuo je na Korčuli i Braču

 
 Jure Mišković / Hanza Media

15:13 - Požari na području Promina i na području Bribira u srijedu popodne su pod nadzorom gasitelja, no oko 14 sati aktivirao se novi požar kod Ivoševaca, doznaje se u Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije.

- Požar na području Promine još uvijek je pod kontrolom. Nema otvorene vatre, na terenu je oko 170 gasitelja, a sva izdimljavanja odmah saniramo tako da nigdje nema otvorene vatre. Slična je situacija i na Bribirskim mostinama, odnosno na Bribirskog glavici kod Đevrsaka gdje je stanje uredno pod kontrolom - rekao je zapovjednik šibensko-kninske Vatrogasne zajednice Darko Dukić koji je trenutno na požarištu na Promini.

- Očekujemo da ćemo ga vrlo brzo staviti pod nadzor. Na teren su upućene zračne snage, kanaderi i ari tractori koji će nadlijetati požar u Ivoševcima i Lišanima Ostrovačkim u Zadarskoj županiji - kazao je Dukić.

--------------------------------------

11:40 - U mjestu Zavalatica na Korčuli buknuo je požar u srijedu ujutro, sve vatrogasne snage na otoku poslane na požarište, a kanaderi su u pripravnosti, potvrdio je vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

- Istočnu i zapadnu stranu su sanirali, ali vrh im bježi. Nadam se da će i to biti dobro - rekao je Simović te dodao kako se pojačavaju dežurstva gdje god je to moguće, piše N1.

Iz DVD-a Supetar potvrdili su kako gori i na Braču.

--------------------------------------

Najgora situacija u noći s utorka na srijedu je bila na Mljetu, ali su vatrogasci pred zoru uspješno požar doveli pod kontrolu te više nema opasnosti za kuće - kanaderi neće dolaziti, ali na teren stiže još vatrogasaca, javlja Dnevnik.hr.

Stanje na požarištima Zadarske županije u srijedu ujutro je mirnije nego prethodnog dana, sva su požarišta pod kontrolom, osim na području Lišana Ostrovičkih, doznaje se u Operativnom centru Javne vatrogasne postrojbe Zadar.

Gasitelji i vojska dežuraju na svim područjima zahvaćenima vatrom, od Benkovca do Kožina i Batalaže na otoku Ugljanu.

- Požar kod Đevrski je stavljen pod kontrolu, vatrogasci su uspjeli lokalizirati područje kraj Bribira, sa strane prema gradu Skradinu te nema opasnosti od širenja prema naseljenim područjima, izjavio je za Dnevnik.hr Darko Dukić, glavni vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije.

Dodatne vatrogasne snage kao i zračna pomoć bit će dogovoreni po potrebi.

Požar na Promini je također pod kontrolom.

Na Mljetu je stanje pod kontrolom. Nema opasnosti za kuće i neće biti potrebe za kanaderima, ali na teren stiže još vatrogasaca s prvim trajektom kako bi se vatra do kraja ugasila.

- Požar je pred zoru doveden pod nadzor, uspješno smo ga okružili cijevima. Kanaderi neće biti potrebni, ali u pitanju je velika površina tako da ima još posla, izjavio je u telefonskom razgovoru glavni vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

- Znali smo da ako ne zapnemo, ako se izgubi kontrola, da će na razini cijele Hrvatske ovo biti ogroman problem, dodao je zapovjednik Simović koji trenutno na teren vozi još 24 vatrogasca kako bi požar na Mljetu do kraja lokalizirali i ugasili.

Na autocesti A1 između čvorova Benkovac i Skradin vozi se uz ograničenje brzine od 100 kilometara na sat, zbog moguće smanjene vidljivosti od dima uzrokovanog požarom, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 18:27