POLICIJSKI BINGO

NEOČEKIVANI ULOV POLICIJE NA JUGU DALMACIJE Iza šanka lounge bara pronašli pištolje, kokain i 23.000 kuna

 

Premda policija jučer ujutro nije uspjela ni uz nalog suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku tijekom pretrage kuće u vlasništvu Marka Matulovića (43) na području grada Korčule pronaći bilo što kompromitirajuće, pretraga ugostiteljskog lokala u njegovu vlasništvu bila je uspješnija.

Naime, detaljnom pretragom lounge bara “Boogie Jungle”, smještenog oko 1,5 kilometara izvan Korčule prema Žrnovu, policijski su inspektori iza šanka bara pronašli dva pištolja, jedan sa šest a drugi s devet metaka te manju količinu kokaina (navodno 15 grama, što baš i nije “malo”, ali vrijednosti oko 1000 €). Provjera blagajne također se pokazala kao dobitna kombinacija pretresa, jer je usporedbom fiskaliziranih računa i stanja pologa utvrđena razlika, odnosno “višak” novca od 23 tisuće kuna.

Spržili goste

Droga je pripadala vlasniku “Boogie Junglea”, a pištolji njegovom prijatelju, inače Zadraninu (46) koji za njih nije imao oružne listove, odnosno kako ističe policija, bez dozvole nadležnog tijela.

Nakon svega, policija je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama redovitim putem podnijela kaznenu prijavu protiv vlasnika bara, a na isti način je zbog kršenja Zakona o oružju, prijavljen Zadranin i okončanje postupka će dočekati na slobodi.

O utvrđenom višku novca je obaviješten nadležni porezni inspektor koji je preuzeo daljnje provjere iz svoje nadležnosti.

Inače, spomenuti korčulanski lounge bar je sredinom srpnja došao u fokus javnosti kada je jedan od konobara (22) iz Sesveta, u želji da “podigne” atmosferu, po dijelu šanka prolio votku i zapalio je. No, tom je prilikom prolio malo više alkoholnog pića koje se nekontrolirano proširilo šankom, a od posljedica plamena lakše je ozlijeđeno pet osoba, od kojih četvorica gostiju: trojica državljana Australije (starih 27-29 godina) i državljanin Novog Zelanda (23) te drugi konobar (23) tog objekta, inače mještanin Žrnova.

Fiktivni vlasnik

Tada su, nakon pružene liječničke pomoći, četvorica gostiju pušteni na kućnu njegu, odnosno na daljnje krstarenje jer se radilo o Australcima koji krstare obalom Jadrana. Jedan Australac je zadržan na liječenju u splitskoj bolnici Firule, u koju je prevezen nakon ozljeđivanja.

Tada je policija po dovršenju kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, konobara iz Sesveta kazneno prijavila DORH-u i taj postupak je u tijeku.

Kako smo doznali, Mark Matulović (43) navodno je samo fiktivni vlasnik lokala, a njegovi stvarni vlasnici su s područja Zadra i Zagreba. Policija je po okončanju kriminalističkog istraživanja i pretrage u “Boogie Jungleu” podnijela prijave.

Na hvarskoj rivi zatekli dilera iz Niša i kupca iz Velike Britanije

Hvarska policija je presrela, otkrila i kazneno prijavila 35-godišnjaka iz Niša i trojicu Splićana u dobi od 24, 25 i 28 godina koji su došli na Hvar dilati drogu, ali nisu radili zajedno. Na otok su došli u vlastitoj režiji, a pali su u tri odvojene policijske obrade.

Prvog su uhvatili na ulici, drugog u vozilu, a preostalu dvojicu u iznajmljenom apartmanu.Policajci u civilu na hvarskoj rivi u petak oko 1.30 sati u primopredaji droge na ulici zatekli su Britanca i državljanina Srbije, koji je pritvoren na mjesec dana, a državljanin Velike Britanije je prekršajno prijavljen.

U Jelsi, ali oko 11.30, policajci su zaustavili vozilo Seat za čijim je upravljačem bio 28-godišnji Splićanin i našli drogu. Policajci su u apartmanu dvojice Splićana također našli marihuanu, ecstasy i vagu. (M.D.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 04:26