OPTUŽEN

NEPOPRAVLJIVI ZIDAR IZ GAREŠNICE NASTAVLJA TERORIZIRATI SVE OKO SEBE Ispred policajaca mahao spolovilom, pa im prijetio sjekirom

 
Kuća Mije K. u Garešnici

Svega nekoliko mjeseci nakon što mu je istekla uvjetna kazna zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nezaposleni zidar iz Garešnice Mijo K. (51) ponovno je zaglibio u policiji jer se osim na supruzi, iskalio i na organima reda razuzdano mašući sjekirom i spolovilom!

Kobnog 11. lipnja oko 19.30 sati, njegova je supruga nazvala policiju i zatražila pomoć. Došla su dvojice policajaca, međutim, to Miji K. nikako nije sjelo. Dočekao ih je odjeven u majicu, a dolje je bio gol.

Raspametio se

Kad su mu dali do znanja da ga moraju alkotestirati te s njim obaviti razgovor, uhititi ga i odvesti u policijsku postaju, Mijo K. se totalno raspametio na ulaznim vratima obiteljske kuće. Prvo je uzeo spolovilo u ruke vičući uz mrmljanje policajcima: “Tko vas je zvao? Možete mi pop**iti!” Zatim se počeo oblačiti da bi se u svega par sekundi pojavio sa sjekirom kojom je krenuo prema jednom od policajaca. Iako mu je naređeno da sjekiru odloži, Mijo K. je njome nastavio zamahivati držeći je cijelo vrijeme iznad glave.

Prijetnje

- Ubit ću vas! Zaklat ću vas! Naći ću vas u gradu. Nećete proći samo tako. Zapamtit ćete vi tko sam ja - izvikivao je uz psovke pijani Mijo K. Policajci su se cijelo vrijeme izmicali unazad te mu ponavljali da odloži sjekiru, a kad su vidjeli da se Mijo K. uporno oglušuje i ne prestaje prijetiti, policajac je izvadio službeni pištolj usmjerivši ga prema zemlji. Vidjevši oružje, Mijo K. se okrenuo prema drugom policajcu zamahujući sjekirom prema njemu, pa je i on izvadio pištolj te ga pod kutem od 45 stupnjeva usmjerio prema tlu.

Na kraju se Mijo K. povukao u kuću gdje je odmah odbacio sjekiru, a policajci su se brže-bolje prema njemu zaletjeli te ga svladali na podu, stavili mu lisičine i na kraju ga kazneno prijavili za napad na službenu osobu. Bjelovarsko tužiteljstvo za njega traži 10 mjeseci zatvora.

- Ne sjećam se što se događalo toga dana kad su došli policajci. Ne znam motiv, ali znam da su bili u uniformi. Tog sam dana kod susjeda konzumirao alkohol i nisam bio svjestan svojih postupaka - branio se u prostorijama Državnog odvjetništva okrivljeni Mijo K., od ranije dobro poznat policiji. Unatoč pokunjenosti i svaljivanju krivnje na susjedov alkohol, Mijo K. je zaradio optužnicu radi koje će na optuženičku klupu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:15