UŽAS KOD MAKARSKE

NJEMAČKI RONILAC POGINUO KOD PODGORE Našli ga kako besvjesno pluta pored glisera

Nijemac je sudjelovao u organiziranoj osmeročlanoj ronilačkoj turi na poziciji Čaklje, nedaleko Podgore

ZAGREB - Iskusni njemački ronioc smrtno je stradao jučer rano poslijepodne tijekom organiziranoga ronjanja kod Podgore, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru dojavu o stradavanju njemačkog ronioca zaprimila je jučer nešto prije 13 sati, a nakon neuspješne reanimacije 39-godišnjak je proglašen mrtvim u 14.50 sati.

Nijemac je sudjelovao u organiziranoj osmeročlanoj ronilačkoj turi na poziciji Čaklje, nedaleko Podgore, kamo je doplovio gliserom kojim je upravljao također njemački državljanin, vlasnik ronilačkoga kluba iz Tučepa, koji je i organizirao turu.

Prema izjavama voditelja i ostalih ronioca stradali Nijemac je nešto prije 12.30 sati signalizirao da započinje izranjanje, što je navodno obavio u skladu s protokolima i bez problema.

Nedugo nakon što su ostali izronili našli su njemačkog kolegu kako besvjesno pluta pored glisera, izvukli su ga na palubu i započeli postupak reanimacije, dok je voditelj gliserom odmah krenuo prema marini u Podgori kamo je pozvao Hitnu pomoć i obavijestio nadležne službe. Po pristajanju u Podgoru reanimacija je nastavljena, no bez uspjeha pa je Njemac u 14.50 sati proglašen mrtvim.

U ministarstvu kažu da je stradali ronioc imao sve potrebne i važeće ronilačke dokumente, ali i dugogodišnje profesionalno iskustvo u ronjenju sa bocama, dok ronilački klub također posjeduje urednu dokumentaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:34