KRAH PREVARE

NJIHOV JE PLAN BIO DOMOĆI SE MILIJUNA, RASKRINKALE IH SLUŽBENICE Kako je u Sesvetama u zadnji tren propala velika otimačina novca

 Davor Pongračić / CROPIX

Njihov plan bio je domoći se milijuna. I uspjeli bi da u javnobilježničkom uredu Zinke Katušić-Šlogar u Ulici Vladimira Ruždjaka 8 u Sesvetama 4. listopada službenice nisu posumnjale da stranka koja je došla s osobnom iskaznicom na ime Mladen S. nije doista ta osoba, iako je muškarac koji im je predočio osobnu iskaznicu s tim imenom odgovarao opisu osobe s fotografije.

Bjanko zadužnice

No, u javnobilježnički ured u 10 sati nije došao pravi Mladen, nego njegov dvojnik Robert B. i to prema uputi prvoosumnjičene Vesne B. Predočio je osobnu iskaznicu i htio se potpisati na četiri bjanko zadužnice po milijun kuna i predati ih na potvrdu. Tako se Vesna B. u dogovoru s Robertom B. i Sanelom S. namjeravala dočepati imovine Mladena S., ali je u tome spriječena. Uhitili su je policajci Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke i kazneno prijavili zbog krivotvorenja isprave. Vesna B. sumnjiči se da se sa Sanelom S. domogla sredinom ove godine neoriginalne osobne iskaznice Mladena S. broj 105211950 u kojoj je bila fotografija Roberta B., koji je trebao biti samo izvršitelj.

Obavijestili policiju

U javnobilježničkom uredu posumnjali su u vjerodostojnost osobne iskaznice i odbili upisati zadužnice i bjanko zadužnice u registar te o svemu obavijestili policiju. Imovina Mladena S. bila je spašena, a plan razotkriven. U kaznenoj prijavi protiv Vesne B. policija je napisala da još nije razotkrila kako su napravili obrazac osobne iskaznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:22