OPET VATRA

NOVA BUKTINJA IZNAD SPLITA, PLANUO VEĆI POŽAR, U JEDNOM TRENU ZAPRIJETIO I KUĆAMA Situacija bila opasna, gasiteljima u ključnom trenutku pomogla kiša

 
 Zvonimir Barišin / CROPIX

>>> NOVO 23:45 Spas gasiteljima pružila je kiša koja je počela padati u kasnim večernjim satima te je manje-više ugasila vatru.

Prema posljednjim informacijama, koje donosi Dalmatinski portal, kod Rupotina više nema otvorenog plamena.

Pogledajte i fotogaleriju s požarišta, uključujući i trenutak kada je počela padati spasonosna kiša.

---------------------------

Na području Rupotina u okolici Splita u ponedjeljak navečer buknuo je požar, a kako javlja Dalmatinski portal, plameni jezici vidljivi su i iz samoga grada.

Na teren je u prvi mahupućeno desetak vatrogasnih vozila, kojima je isprva gašenje otežavao snažan vjetar, no u jednom se trenutku smirio pa su uspjeli, barem se tako činilo, vatru staviti pod kontrolu.

Požar je u jednom trenu zaprijetio i kućama, no svi su objekti zasad obranjeni.

- Počelo je odmah pokraj ceste, uz vjetar se vatra odmah počela širiti prema gore. U blizini su bile dvije-tri kuće, a vatrogasci kada su došli prvo im je bilo na pameti kako da njih spase. Na svu sreću, u tome su uspjeli, rekao je za Dalmatinski portal vozač jednog splitskog gradskog autobusa koji se zatekao u blizini požarišta, koje se aktiviralo dok je na splitskoj Zapadnoj obali još trajao prosvjedni skup 'Split gori'.

U međuvremenu se vatra zbog snažnog vjetra iznova razbuktala, a kako javlja reporterka televizije N1, koja se nalazi na samom požarištu, stanje je 'opasno'.

U program televizije N1 javio se i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je otkrio kako se s vatrom bori 70-ak gasitelja s 20-ak vozila, što iz splitske Javne vatrogasne postrojbe, što iz niza dobrovoljnih vatrogasnih društava.

- Pozivam na mir, vatrogasci su na terenu, DVD-i od Kaštela, Vranjica, Solina, Klisa pa do Podstrane, učinit ćemo zaista sve da se spriječi širenje, rekao je Tucaković, napominjući da intervenciju vodi zapovjednik JVP Split Ivan Kovačević, a da će mu se i on osobno pridružiti u akciji.

- Bude li potrebe, uputit ćemo i dodatne snage, ali dobili smo najave da bi vjetar trebao oslabjeti..., zaključio je Tucaković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:33