ŽELJKO SELAK

NOVI DETALJI MISTERIOZNE SMRTI POZNATOG PODUZETNIKA Sve upućuje na to da je smrt nastupila daleko od lokacije na kojoj je pronađeno tijelo

 HANZA MEDIA

Ako je suditi po preliminarnom izvješću nakon obdukcije tijela 43-godišnjeg Željka Selaka iz Splita, čiji je leš pronađen 22. kolovoza oko 14 sati na predjelu Vepric na ulazu u Makarsku, i dalje službeno nije jasno radi li se o ubojstvu, suicidu, nesretnom padu s tragičnom posljedicom ili nečem četvrtom, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti prijelom vratnog kralješka, i to kao posljedica udarca tupo-tvrdim sredstvom ili o tupo-tvrdo sredstvo. Isto tako, ustanovljeni su mu i prijelomi čeljusti s lijeve i desne strane, a još je pri pronalasku tijela dežurni mrtvozornik uočio ozljede na prsnome košu i utvrdio kako se radi o nasilnoj smrti.

Prema dostupnim informacijama od izvora bliskih istrazi doznaje se da je dva dana nakon pronalaska Željkova tijela njegova supruga prijavila nestanak policiji. Navela je da se 20. kolovoza, dakle dva dana prije smrti, odvezao svojim automobilom marke Citroen Berlingo bijele boje. Nakon što je tijelo pronađeno, policija je počela "njuškati" te je Selakovo vozilo nađeno uredno parkirano ispred trgovine u mjestu Strožanac, 50-ak kilometara od Makarske.

Čudne situacije

Automobil su potom detaljno pregledali policijski forenzičari i sada se čekaju rezultati kako bi se vidjelo ima li u autu tragova koji bi bili korisni za istražitelje.

Podsjetimo, Selak je pronađen 200-tinjak metara od skretanja za svetište Vepric s desne strane, ako se dolazi iz Splita, prema moru. Tijelo se nalazilo u žbunju ispod razine nekadašnjeg odmorišta za vozače na koji je pristup blokiran betonskim blokovima. U trenutku pronalaska nesretni je Selak bio odjeven u kratke hlače za plažu, majicu bez rukava bez ikakvih oznaka ili natpisa, a na nogama je imao bijele čarape i cipele tzv. mokasine. Na sebi nije imao nikakav nakit ni sat, tek nešto sitno papirnatih kuna u džepu hlača, piše Slobodna Dalmacija.

Sumnja se da je smrt nastupila 12 do 16 sati prije nego što je tijelo pronađeno, dakle u razdoblju od ponedjeljka 21. kolovoza oko 22 sata do 2 sata u utorak u noći, no je li to točno znat će se nakon što stignu pisani nalazi obdukcije iz splitske bolnice. Svi dosad poznati detalji ukazuju na to je u cijeloj priči puno čudnih situacija i da će istražiteljima trebati vremena da slože mozaik Selakova kretanja, da utvrde gdje je bio od trenutka kad je ostavio auto u Strožancu do pronalaska tijela. Tko ga je iz Strožanca odvezao do Makarske, s kim je kontaktirao i slično. Doznaje se kako je policija već počela zvati na obavijesne razgovore sve one s kojima je bio zabilježen Selakov telefonski kontakt.

Primarni im je cilj utvrditi gdje se Selaku dogodilo to što je dovelo do smrtnog ishoda, a sve ukazuje da život nije izgubio tamo gdje je pronađen jer uokolo nije bilo nikakvih tragova koji bi potvrđivali takav zaključak.

Izbrisana tvrtka

U kuloarima se, naravno, šuška o tome da je Selak usmrćen jer se zadužio kod kamatara. Selak je prije dvadesetak godina imao vrlo uspješnu tvrtku za prodaju klima-uređaja, no propao je kad su se na tržištu pojavili veći igrači i trgovački centri. Prema sudskom registru, još u veljači 2004. godine Porezna je uprava tražila otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom koju je Selak osnovao deset godina prije. Stečajni postupak otvoren je u svibnju 2007. godine, a zaključen 2010. godine brisanjem tvrtke iz registra.

Iako se on, po pričanju nekih poznanika, nije dao, non-stop je nešto radio i borio se, nije mu bilo teško bilo što raditi.

- Navodno je rekao nekim prijateljima da ide popravljati klime i da mora završiti taj posao, a poslije se više nikome nije javio. Kad si na vrhu, kad imaš novaca, onda si kralj, ali je teško navikniti se kad 'špina presuši'. A kad se to dogodi, onda je čovjek spreman na sve samo da se iz toga izvuče. E sad, je li upao u mrežu kamatara i jesu li mu oni presudili, to neka policija otkrije, valjda im je to posao - rekao je jedan od Selakovih poznanika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:50