TRAGIČNE NESREĆE

NOVI DETALJI SILOVITIH SUDARA KOJI SU NOĆAS POSIJALI SMRT Kako je četvero ljudi izgubilo život na cestama od Slavonije do Svete Nedjelje

 Ranko Šuvar / CROPIX

Neprilagođena brzina, neopreznost te umor iz dana u dan se pokazuju kao loši suputnici na hrvatskim cestama pa ju u ponedjeljak u razmaku od četiri sata još jednom uzeli danak jer su čak četiri osobe smrtno stradale, dok je jedna teško ozllijeđena.

U prvoj koja je bila oko 17 sati na državnoj cesti D-51 između naselja Gučani i Busnovi na području PU požeško-slavonske 65-godišnji Švicarac je zbog neprilagođene brzine prešao svojim Mitsubishijem na suprotni prometni trak te se frontalno sudario u Volvo bjelovarkih oznaka kojeg je vozio 29-godišnjak. Od siline udarca, švicarski automobil je sletio u putni kanal, a osim vozača život je izgubila i 70-godišnja putnica do je 76-godišnjak na stražnjem sjedalu pukim slučajem ostao živ, ali u teškom stanju.

Sličan stravičan prizor s dvoje mrtvih zabilježila je i zagrebačka policija na 6. kilometru autoceste A3 između Bobovice i Svete Nedjelje. Seat Alteu vozio je 32-godišnjak te se oko 21.35h zabio u stražnji dio prikolice kamiona Mercedes Actros makedonskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnjak. Od siline udarca, na mjestu su ostali mrtvi vozač i suvozač Seata.

Prema statističkim podacima HAC-a, od početka godine do kraja rujna, na autocestama u njihovoj nadležnosti poginulo je 15 osoba, dok su 42 osobe teško ozlijeđene a 139 lakše. Najviše se ginulo na A1 i na A3, a broj ukupno stradalih na cestama diljem zemlje je 21, dok je prošle godine u istom periodu život izgubilo na svim cestama devet osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:29