FATALNI STRUJNI UDAR

NOVI DETALJI TRAGEDIJE Djevojka ih je samo željela fotografirati, a onda su joj pred očima obojica pali, jedan na mjestu mrtav, drugi je u komi...

 Matija Djanjesic / HANZA MEDIA

Na kontejnerskom terminalu Brajdica u petak je smrtno stradao Edi Vitasović iz Pule, dok je drugi mladić koji se nalazio s njim u trenutku tragedije u vrlo teškom stanju prebačen u riječki KBC te se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja, javlja Novi list. U stanju je inducirane kome i priključen je na respirator. Koliko je poznato, mladići su se popeli na željezničku kompoziciju, a potom i na kontejner koji se nalazio na njoj. Vjerojatno poginuli mladić nije niti dodirnuo žice pod naponom. Dovoljno je bilo da se našao u strujnom krugu jakosti 25 tisuća volti koje su ga usmrtile, a njegovog prijatelja teško ozlijedile.

Navodno su mladići proveli jutro na Platku, a u njihovom je društvu bila i djevojka. Ona se, srećom, nije penjala po željezničkoj kompoziciji već je, navodno, željela fotografirati svoje prijatelje na vagonu. Samo trenutak kasnije, mladić je pao kao pokošen, a drugoga je strujni napon odbacio. Slučajno u tome trenutku je pored Brajdice prolazila policijska ophodnja riječke prometne policije. Policajci su odmah o nesreći izvijestili Operativno komunikacijski centar Policijske uprave, a zatim priskočili pomoći šokiranoj djevojci pred čijim očima se nekoliko trenutaka ranije odvijao strašan prizor.

Ubrzo su stigli i njihovi kolege.

Niti policajci koji su izašli na očevid nisu ostali ravnodušni prizorom koji ih je dočekao na kontejnerskom terminalu. Da bi uopće mogli prići tijelu stradalog mladića koje se nalazilo na vrhu jednog od vagona, Hrvatske željeznice morale su isključiti napon. Ubrzo je na mjesto događaja izašao i dr. Dražen Cuculić, dežurni liječnik sudske medicine Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Ostaje upitan motiv zbog čega su se mladići popeli na kontejner po hladnom i vjetrovitom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:50