NAGUTALI SE DIMA

OPET PLANULO U MRAVINCIMA Tijekom gašenja požara ozlijeđena dvojica vatrogasaca, hitno prebačeni u bolnicu u Splitu, Centar 112: 'Bez panike'

 
 Božidar Vukičević / HANZA MEDIA

Tijekom gašenja požara u Mravincima u subotu ujutro ozlijeđena su dva vatrogasca. Prema prvim informacijama radi se o lakšim ozljedama respiratornih organa zbog udisanja velike količine dima, piše Slobodna Dalmacija.

Oko podneva su zaprimljeni u KBC Split gdje im je pružena pomoć te će se utvrditi točne posljedice.

Iz splitstkog centra 112 javljaju kako u pogledu ovog požara ipak nema razloga panici.

- Aktivirala se vatra u okviru požarišta, dva vatrogasna vozila odmah su upućena na teren kako bi spriječili da se požar razbukta. Riječ je o požarištu u sanaciji, vatra cijelo vrijeme tinja te je zbog vjetra došlo do rasplamsavanja, no nema straha jer vatrogasci cijelo vrijeme dežuraju na terenu - kazali su u centru 112, piše Slobodna.

Ugašen ponovno aktiviran požar kod Mravinaca

U prvim satima popodneva vatrogasci su ugasili ponovno aktiviran požar na zapadnom dijelu požarišta, između Mravinaca i Lukoil benzinske crpke, koji je početkom tjedna zahvatio šire splitsko područje, a dvojici vatrogasaca je zbog udisanja veće količine dima pomoć pružena u splitskoj bolnici, doznaje se splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP).

Vatrogasci su na teren pozvani u 12.20 sati, a vatru su već lokalizirali u 13.30 sati.

"To je požar koji se već danima kontrolira i sanira. Izgorjelo je oko pet tisuća kvadrata niskog raslinja, trave i makije.

Dvojica vatrogasca iz Vranjica su zbog udisanja veće količine dima prilikom intervencije zadobili lakše tjelesne ozljede, te im se pomoć pruža u splitskoj bolnici", kazao je za Hinu dežurni operativac JVP- a.

Hina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:10