AFERA SVINJE

ORGANIZATORI PRIJEVARE I DALJE U BIJEGU Novi direktor prokazane tvrtke: 'I ja sam žrtva!'

Tvrtki Vajda dosad je vraćeno 195 svinja, a za 500-tinjak se još traga. Damir Tomić tvrdi da nikada nije vidio ni farmu ni svinje
Damir Tomić, novi vlasnik Eko Farme Ves, ustupio nam je dokumente za koje tvrdi da ih je naivno potpisao u dobroj vjeri
 HANZA MEDIA

Klupko oko 723 svinje tvrtke Vajda, koje su prije dva tjedna nestale s farme tvrtke Eko Farma Ves u Desnoj Martinskoj Vesi, polako se raspetljava. Dosad je locirano 195 svinja u Markušici i Beketincima koje je Mile G. kupio za 200.000 kuna od prijašnjeg vlasnika Eko Farme Ves Igora Vukovića. Prevarant Vuković, koji je ciljano prebacio svoju tvrtku u zadnji čas na Damira Tomića, i dalje je u bijegu, a novopečeni vlasnik Tomić, koji se nalazi u Njemačkoj, za Jutarnji list tvrdi: “Nisam prevarant, nego sam žrtva!”.

- Ne bježim od zakona, ali znajte, Vuković je i mene prevario! Vidio sam ga dva puta u životu kad smo potpisivali ugovore o preuzimanju te firme! Čim sam vidio moje ime u medijima kao direktora tvrtke koja je prevarila Vajdu, poludio sam! Živim i radim u Njemačkoj, a krajem lipnja sam došao na dva tjedna na godišnji u Hrvatsku. Prijatelj me spojio sa Željkom Jakušićem iz Zlatar Bistrice koji poznaje Vukovića i čija sestra pravnica nam je kasnije i sređivala papire. Naime, Jakušić mi je rekao da Vuković ima firmu koja mu više ne treba, a kako sam ja htio kupiti ili preuzeti neku uhodanu tvrtku bez dugova, pristao sam. Otišli smo kod javne bilježnice koja je imala pripremljene papire, a ja sam ih samo potpisao. Podvalili su mi i neki papir za tovljenje svinja, uz obrazloženje da je to već ranije dogovoreno i čisto. Nakon što sam s Jakušićem na Trgovačkom sudu preuzeo rješenje, rekao mi je da odem opet do javne bilježnice potpisati nešto za prijepis neke štale, šume, livade, kuće... s Eko Farme na Element blok koju je vodila žena iz Bosne, Gordana Kolundžija - govori nam Tomić i dodaje da je “Vuković kod bilježnika imao nevažeću osobnu iskaznicu pa je umjesto njega, kao garanciju, potpis stavio neki drugi čovjek”. S Element blokom Tomić je potpisao kupoprodajni ugovor na 100.000 kuna, a Kolundžija je, sudeći prema poslovnim potezima, s Vukovićem bila direktorica druge tvrtke, Drvoproizvod Vuković.

Na upit što će mu hrvatska tvrtka ako se preselio u Njemačku, Tomić dodaje kako je u Hrvatskoj planirao dobiti poticaje, a u isto vrijeme, tvrdi, s takvom tvrtkom može bolje poslovati u Njemačkoj pa i “ušparati na porezima, davanjima...”. A spornu farmu s koje su ukradene svinje Tomić se kune da nikada nije vidio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:55