DOK GA POLICIJA TRAŽI

OSUMNJIČENI ZA TRGOVANJE LJUDIMA JAVIO SE NOVINARIMA 'Zvuči kao da sam ih zavezao lancem, kao da sam ih prodavao. To su presurove laži'

 Nova TV

Krajem svibnja, emisija 'Provjereno' Nove Tv je izvještavalo o slučaju trgovine ljudima povezanom s humanitarnom udrugom „Ljubav, vjera, nada“. Prema ispovijesti mladog para iz Bosne, vlasnici udruge namamili bi radnike oglasom za posao, a potom ih izrabljivali. Cijeli slučaj završio je velikom policijskom akcijom u kojoj je formalna vlasnica udruge privedena i određen joj je jednomjesečni istražni zatvor, dok se njezin suprug istog popodneva dao u bijeg.

Tri tjedna nakon priloga u 'Provjerenom', osumnjičenik u bijegu kontaktirao je redakciju u želji da ispriča svoju stranu priče.

„Ne znam što da vam kažem. Trgovanje ljudima...to mi zvuči kao da sam ih zavezao lancem i tukao, kao da sam ih prodavao. Ne smatram se uopće krivim i zato sam se obratio, ne znam što drugo napraviti jer u svojoj zemlji nisam zaštićen. To su presurove laži i prevelika kalja je bačena na moju obitelj“, rekao je za 'Provjereno'.

„Prema njima smo bili kao prema rođenoj obitelji. Ne znam zašto su takve okrutne laži izjavili. Mi smo družili kao prijatelji, oni su mene nazivali ne gazda, nego buraz“, komentirao je svoje odnose s radnicima. Optužbe da je bio nasilan prema ženi i da je radnike vrijeđao, nazivajući ih „nesposobnim glupim Bosancima“, te da im je prijetio da će im „kopati leševe po šumi“ ako pokušaju pobjeći, demantira i tvrdi da su bili skloni namještanju priče.

„Ja jesam bio malo burniji sa jezikom, ali ne na način kao prijetnja, nego na način kao gazda. Jer sam vidio da djeluju na suprugu, da je počela od toga šiziti. Čak je i ona osobno otišla s njima raditi… Nisu htjeli raditi. Ja sam im rekao idite, supruga im je rekla idite, međutim nisu htjeli otići. Dolazili su doma, jeli, pili, tuširali se, izlazili van. Nekad čak nisu ni dolazili na posao i to je ta situacija gdje su se naljutili. Dva-tri dana uopće nisu dolazili na posao, zaspali su“, komentirao je optužbe da su radnici bili pod prisilom, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:38