POŽAR U KRAPINSKIM TOPLICAMA

OTAC UTRČAO U ZAPALJENI APARTMAN I SPASIO SINA U KOLICIMA 'Bio je horor... I ja sam se nagutao dima i zahvatila me vatra po glavi'

 Zagorje.com

- Nije se vidjelo ni 20 centimetara. Svuda je bio dim. Ušao sam prvi put, drugi put i tek sam iz trećeg pokušaja uspio izvući sina koji je invalid u kolicima otkako je prije 11 godina doživio prometnu nesreću u Segetu kod Trogira.

Prepričao nam je u dahu svoj junački pothvat 65-godišnji Tonči Mikuličić, vlasnik turističkog objekta Villa Split u Krapinskim Toplicama u čijem je apartmanu u kojem je bio smješten njegov 36-godišnji sin jučer oko osam sati izbio požar.

- Supruga je upravo bila izašla iz sinovljeva apartmana nakon što mu je dala doručak. Rekla mi je nakon toga da joj se čini da osjeća dim. Ja sam ubrzo ušao u apartman i imao što vidjeti. Bio je horor, ali glavno da sam uspio spasiti sina. I ja sam se nagutao dima i malo me zahvatila vatra po glavi, a sin mi je prevezen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu zbog opeklina i nadisao se dima - ispričao nam je vlasnik Ville Split. Zabočki vatrogasci na mjesto požara stigli su za oko pola sata, a do njihova dolaska već je bila stigla i Hitna pomoć koja je pružila pomoć ozlijeđenima. Što je uzrok požara tek će se utvrditi nakon očevida PU krapinsko-zagorske.

Prema riječima vlasnika Ville Split, oni su u Krapinske Toplice došli nakon što im je sin doživio tešku prometnu nesreću i prvotna im je namjera bila kupiti stan, gdje bi boravili zbog njegova liječenja. Ali, kupili su kuću u Krapinskim Toplicama te dio uredili i za iznajmljivanje gostima koji dolaze u lječilište.

Kako smo doznali od Mikuličića, i njemu i sinu je nakon požara pružena liječnička pomoć, ali je sin zbog teških ozljeda prevezen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju i zadržan je na liječenju. Šteta je velika, ali kako ističe Mikuličić, glavno je da je uspio iz buktinje i dima spasiti sina jer je vatra već bila zahvatila apartman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:42