ISTRAGA

OTKRIVAMO ŠTO JE UBOJICA REKAO ISTRAŽITELJIMA DOK JE OPISIVAO KAKO JE ZAKLAO VLASTITU MAJKU Plakao je i gorko se kajao: 'Ipak je to moja mama'

 Marin Dešković

Plač, kajanje i odsutnost obilježili su stanje Tomislava Ciglenečkog dok je opisivao ubojstvo vlastite majke u tužiteljstvu i kod suca istrage kod kojeg je doveden u utorak prijepodne radi određivanja istražnog zatvora.

Zbog ubojstva majke Vlaste Ciglenečki, koje se dogodilo najvjerojatnije prošli petak, Tomislav Ciglenečki (36) će sljedećih mjesec dana provesti u istražnom zatvoru u Remetincu.

Novac nije motiv

Iako se u Pustodolu spominjalo da bi novac mogao biti motiv zbog kojega je Tomislav ubio majku jer je navodno prodala neko zemljište, doznali smo da joj novac nije bio isplaćen i to se trebalo dogoditi na dan kad je ubijena. Okrivljeni je izričito naglasio kako motiv zbog kojega je ubio majku nije novac, nego da je zapao u neko posebno psihičko stanje koje ni sam nije znao objasniti. O ubojstvu je pričao prilično nepovezano, plakao je tijekom ispitivanja, ali i tvrdio da nije bio pod utjecajem droga kad je ubio majku.

- Žao mi je! To je ipak moja mama - ponovio je tijekom ispitivanja na kojem je čak djelovao i odsutno.

Određena mu je braniteljica po službenoj dužnosti, odvjetnica Lea Čavić, koja je zatražila da se nad njim provede psihijatrijsko vještačenje, a to je tražio i okrivljeni. Sudac istrage se s tim složio. Ciglenečki je govorio da je imao psihičkih problema i da tu najvjerojatnije treba tražiti uzrok zločina. Nakon što je ubio majku, njezino tijelo pokušao je ugurati u škrinju za zamrzavanje, ali nije uspio.

Vrijedna žena

Ženu koja je radila na sortiranju u tvrtki Eko Flor i kojoj je prošli petak bio zadnji dan godišnjeg odmora susjedi su opisivali kao vrijednu i radišnu, koja je čak išla u Njemačku raditi sezonske poslove kako bi priskrbila novac. Njezin sin imao je problema s drogom, a kad je najkasnije u posljednjih godinu dana došao živjeti k majci, nije nigdje radio. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:21