DESET GODINA SKRIVANJA

JUTARNJI EKSKLUZIVNO DOZNAJE: ŽAJA JE PRIZNAO DA JE KRIV ZA SMRT DVIJE DJEVOJKE! Policija je u deset godina provjerila više od 10.000 vozila

 Tea Cimaš / HANZA MEDIA/ARHIVA

Povodom uhićenja osumnjičenog Roberta Žaje (46) iz Mavrinaca za izazivanje prometne nesreće Ravnateljstvo policije jutros je izdalo i priopćenje ne navodeći identitet osumnjičenog. Inače, osumnjičeni je vlasnik građevinske tvrtke Robi Kop.

Danas će se u Rijeci održati i konferencija za medija na kojoj će biti predstavnici tima koji je vodio istragu, a donosimo priopćenje Ravnateljstva policije.

Policijski službenici Ravnateljstva policije i Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom s područja Čavla, zbog sumnje da je 2006. godine počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

Sumnja se da je osumnjičeni 46-godišnjak, 15. prosinca 2006. godine oko 20,25 sati, teško kršeći prometna pravila vozilom Renault Clio kod ulaza benzinske postaje Cernik, a kako bi skratio put u pravcu mjesta Čavli, ušao u južnu prometnu traku koja je bila namijenjena isključivo za promet vozila u smjeru sjevera odnosno Kikovice te dolaskom do 76 km i 600 m autoceste A6 oduzeo prednost prolaska Toyoti Yaris, kojom je upravljala pok. Višnja Filipović, tada 22-godišnjakinja. Ona je, izbjegavajući direktan udar vozila, naglo skrenula udesno uslijed čega se njeno vozilo više puta prevrnulo. Pok. Gordana Filipović, tada 18-godišnjakinja, ispala je iz stražnjeg desnog sjedišta na kolnik i od zadobivenih ozljeda preminula sljedećeg dana. Ostali putnici iz vozila (1987., 1987. i 1984.) lakše su ozlijeđeni.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da se osumnjičeni 46-godišnjak, bez obzira na činjenicu da je uočio prometnu nesreću, nastavio kretati u smjeru juga i kod izlaska Čavle napustio autocestu A6.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz posebno izvješće, doveden pritvorskom nadzorniku.

Kako Jutarnji ekskluzivno doznaje, Robert Žaja je u međuvremenu prodao automobil Renault Clio koji je kasnije promijenio još tri vlasnika.

Na policiji je priznao da je kobnog dana vozio i usmrtio dvije djevojke, no pred tužiteljem se branio šutnjom.

Kako doznajemo, policija je u zadnjih deset godina provjerila više od 10.000 vozila, a razgovaralo se i s njihovim vlasnicima. Za one koji je policija smatrala sumnjiivima vršilo se i poligrafsko testiranje.

Iako je policija nudila nagradu od 50.000 kuna za informacije, kako doznajemo, nagrada nije bila presudna u ovom slučaju.

Do osumnjičenika se došlo predanim analitičkim radom zbog kojeg je na kraju i priveden Robert Žaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:36