INCIDENT NA TRAJEKTU

OTKRIVENO ODAKLE SU NAVIJAČI KOJI SU VRIJEĐALI JANICU Gips: Glavno da nije bilo fizičkog kontakta jer s Janicom ne bi dobro prošli!

 Marko Todorov / CROPIX

Dvanaest osoba koje su u subotu na trajektu iz Splita za Brač, a potom i pri dolasku u supetarsku trajektnu luku verbalno napali i vrijeđali državnu tajnicu za sport, 35-godišnju Janicu Kostelić, prijavila je splitska policija zbog naročito drskog ponašanja i zatražila od Prekršajnog suda u Splitu zatvorsku kaznu za njih, piše Slobodna Dalmacija.

- Policija je tijekom postupka na Prekršajnom sudu u nedjelju odustala od progona trojice, a od preostale devetorice dvojica su maloljetnici kojima ostaje prijava, ali su pušteni. Dakle sedmorica punoljetnih prekršajnih prijestupnika dobili su pet dana zadržavanja u zatvoru, dok sutkinja u ovom predmetu ne donese presudu, a to je 30 dana od zadnje radnje u postupku - rekao je za Slobodnu glasnogovrnik Prekršajnog suda u Splitu, sudac Stipe Roso.

Njezin otac Ante Kostelić za Slobodnu Dalmaciju s puno ogorčenja je rekao kako 'ne može puno komentirati jer je Janica moje dijete i u sukobu sam interesa'.

- Budući da je ona cijelo vrijeme bila u automobilu, glavno je da nije došlo do fizičkog kontakta, a s druge strane i dobro jer nitko s njom ne bi dobro prošao. Jesam li zgrožen? Čujte, na mnoge stvari smo uvijek bili spremni kao u ratu. Situacija je takva kakva jest i nema mjesta za zgražanje - rekao je Ante Kostelić.

Najstariji prijavljeni ima 27 godina. Najviše prijavljenih ima iz Solina, Makarske, Mravinaca, Splita i samog Supetra pa su različite informacije o tome kako se takva skupina iz raznih mjesta zajednički našla na trajektu zajedno sa Janicom koja je bila pozvana na finale teniskog turnira Croatia Bol Open.

Na Braču se u subotu održavao malonogometni turnir kojeg je organizirala Torcida, a neki od prijavljenih su išli i do Bola dati podršku i provesti malo vremena sa svojim novim herojem koji je nedavno nokautirao Zdravka Mamića, govore izvori Slobodne Dalmacije.

Janica je putovala trajektom s dvije 40-godišnje suradnice, Anom B. i Kristinom K. (od kojih, kako neslužbeno doznajemo, barem jedna radi sa Janicom), kada su joj neugodni putnici s trajekta po dolasku na kopno okružili službeni automobil u kojem su bile njih tri i vozač.

Kada je vrijeđanje kulminiralo, policija nije to ni vidjela ni čula iako je PP Brač udaljena dvije minute hoda od mjesta gdje se sve ovo događalo. Janica je na kraju sama prijavila događaj pristupivši osobno u PP Brač, a nakon toga se vratila nazad s otoka.

Vrlo je bitno da su građani objavom svojih snimaka na društvenim mrežama pomogli policiji u otkrivanju počinitelja te su prva petorica počinitelja do 22 sata završila na ispitivanju u policiji, gdje su i prespavali te su ujutro doplovili do Splita i Prekršajnog suda. Ostali koji su uhićeni kasnije nisu okusili čari prostorije za zadržavanje PP Brač nego su odmah dovedeni u Split kod prekršajne sutkinje Snježane Radovniković koja je cijelu nedjelju ispitivala prijavljene, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:02