CRNO TRŽIŠTE

OTKUD BANDI 'PINK PANTHER' ORUŽJE NAŠIH SPECIJALACA? Njemačke puške ne mogu se nabaviti nigdje u regiji

 Ranko Suvar / CROPIX

ZAGREB - Prije gotovo dva tjedna u zagrebačkom naselju Sigetu raskrinkana je zloglasna međunarodna skupina razbojnika, no gotovo je neopaženo prošlo u javnosti to da su kod njih zaplijenjene dvije karabinske verzije puške Heckler&Koch G36c, kakve koriste pripadnici specijalnih jedinica hrvatske vojske i policije u vrlo malim brojevima, piše tportal.hr.

Riječ je o kratkoj verziji puške G36 koja se ne može nabaviti nigdje u regiji. Od oružja koje je zaplijenjeno u toj uspješnoj operaciji hrvatske policije: od pištolja Zastava M-57 kalibra 7,62 TT (Tula-Tokarev), popularnog tetejca, preko puške M-70, popularnog kalašnjikova, do prvog hrvatskog pištolja (PHP), neuspješnog modela kojim je započela proizvodnja naših pištolja, može se zaključiti da je oružje kupljeno na ovdašnjem crnom tržištu, štoviše najvjerojatnije u Hrvatskoj.

Kako se karabinske verzije puške Heckler&Koch G36c mogu pronaći samo u hrvatskih specijalnih postrojbi, postoji mogućnost da je pripadnicima bande Pink Panther, a uhićeni su navodno bili njeni članovi te su željeli pljačkati po Hrvatskoj, u ruke došao baš neki njihov primjerak, piše tportal.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:19