NOVAC ILI ŽIVOT

'OTVARAJ SEF ILI ĆU TI SAD PROSUTI MOZAK': POZNATI PODUZETNIK NIJE BIO U STANU, PA SU OPLJAČKALI NJEGOVU DJEVOJKU Iz rečenice koje joj je razbojnik...

 
Žarko Knego i njegova djevojka

“Daj novac ili ću ti prosuti mozak u stanu!” Tu strašnu prijetnju, kao i prijetnju propucavanjem nogu razbojnik s pištoljem uputio je djevojci dubrovačkog poduzetnika Žarka Knege u utorak oko 18 sati u stanu na Gornjem Konalu na području Gruža.

Navodno je tražio šifru, ali nije čekao da ona otvori, nego je odnio sef u kojem je bila nepoznata svota novca. Prestravljena žrtva odmah je nazvala svog partnera koji je bio na nautičkom sajmu u Francuskoj i policiju koja je vrlo brzo počela očevid i blokirala cijelo područje Gruža.

Jučer smo prije polaska za Dubrovnik uspjeli dobiti i poduzetnika Žarka Knegu koji nam je kratko izjavio:

Hitan povratak

- Prekinuo sam boravak u Francuskoj gdje sam trebao ostati do nedjelje na sajmu nautike i u srijedu popodne se vraćam u Dubrovnik i idem na policiju.

Zamolili su me da u interesu istrage ne govorim ništa o okolnostima događaja no moram vam reći da nije bilo nikakvog guranja cijevi u usta kako je bilo objavljeno. Ali, točno je da je moja djevojka napadnuta, ona mi je to sama javila. Mislim da je isključivi motiv razbojnika bio da se domogne novca. Ne, nikome nisam dužan nikakav novac, niti nekome od svojih zaposlenika sve ove godine koliko poslujem.

Kao što je i sam napomenuo, Knego je, s obzirom na to da posjećuje sve godišnje nautičke sajmove u Europi, bio je odsutan zbog nautičkog sajma u Francuskoj gdje je trebao ostati do nedjelje, ali je odmah odlučio prekinuti putovanje i vratiti se u Dubrovnik.

Prema jednoj verziji, razbojnik je neko vrijeme pratio kretanje njegove djevojke M. S. koja radi u jednom dubrovačkom hotelu i vrebao je pogodan trenutak za prepad. Vlasnik stana, poduzetnik Knego, poznat je po nautičkom turizmu u kojem je stvorio ime i pohvala vrijedne učinke poslovanja, kao i po tome što vozi utrke za autoklub Dubrovnik Racing.

Uz to, s jednim je partnerom iz Zagreba otvorio dva “Fresh” restorana zdravih napitaka, u Širokoj i Ulici od puča. U izjavi za medije potvrdio je da zna za pljačku, ali i opovrgao glasine o pljački ogromnog iznosa novca koji je, navodno, bio namijenjen kupnji novog vozila za utrke.

- Gluposti, nije to bio nikakav novac za automobil niti je to iznos o kojem se sada, kako čujem, priča - pojasnio je i dodao da nikome nije nikada bio dužan.

Odnio sef

Vrlo brzo nakon dojave, na mjesto oružane pljačke stigli su inspektori dubrovačke kriminalističke policije. Obavili su očevid i uzeli izjavu od vidno prestrašene djevojke koja je, nakon toga, u strahu za svoj život, noć provela u obiteljskoj kući u Konavlima.

Neslužbeno smo iz novinarima dostupnih izvora bliskih djevojci i istrazi ipak doznali neke detalje koji bacaju više svjetla na to razbojstvo. Provalnik je, navodno, ušao kroz nezaključana vrata stana i prijeteći od djevojke zatražio novac. Izostanak u tim prilikama, za žene tako prepoznatljive galame, moguće je objasniti upravo nasilnim guranjem cijevi u usta i prijetnjom da šuti ili će joj “mozak prosuti po stanu”.

Kad mu je pokazala gdje se nalazi sef, razbojnik ga, prema onome što smo doznali, nije ispraznio nego ga je uzeo i ponio sa sobom, a u njemu je bilo oko 10 tisuća eura i 30 tisuća kuna.

Zamijenio metu

Navodno joj je priprijetio: - Znaš li ti koliko je tvoj muž posudio novca u Crnoj Gori? Iz te se izjave, doznali smo, može zaključiti da je provalnik pogriješio vrata stana jer dubrovački poduzetnik koji se sljedećeg mjeseca treba vjenčati sa svojom djevojkom nikad nije poslovao s crnogorskim poduzetnicima. Što je motiv razbojstva i je li stan Žarka Knege bio ciljana ili slučajna meta, tek treba ustanoviti policijska istraga. Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Privedene dvije osobe

Prema neslužbenim informacijama, a kako doznaje Dubrovački vjesnik, Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska privela je jednu osobu osumnjičenu za oružanu pljačku na Gornjem Konalu.

Isto tako, kako neslužbeno doznajemo, osumnjičena osoba je s dubrovačkog područja. U tijeku je ispitivanje osumnjičenika. U međuvremenu je u PU DNŽ privedena još jedna osoba vezana za ovaj slučaj.

Podsjetimo, 12. rujna oko 18 sati na Gornjem Konalu dogodila se oružana pljačka. Razbojnik s pištoljem ušao je u kuću, te djevojci stavio pištolj u usta, zahtijevajući od nje da mu da novac. Nakon što je od djevojke uzeo za sada nepoznatu količinu novca, razbojnik se udaljio automobilom s mjesta događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:52