VREMEŠNI PEDOFIL

PAO MONSTRUOZNI PODUZETNIK Putem oglasnika vabio djecu na 'druženje' u zamjenu za džeparac, a zatim ih u Zagrebu spolno zlostavljao i sve snimao

Ilustracija
 Colourbox

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u srijedu 14. rujna ispitalo i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 69-godišnjeg hrvatskog državljanina, poduzetnika B.R. iz Karlovca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, te iskorištavanja djece za pornografiju.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik još od 2015. pa do kolovoza 2016. godine putem jednog internet oglašivača postavio oglas u kojem traži mlađe dečke za određena druženja i usluge uz nagradu i džeparac. Kada mu se na navedeni oglas javilo dijete (r. 1999.) osnovano se sumnja da je, iako svjestan da nema navršenih 18 godina života, nad djetetom u stanu u Zagrebu počinio navedena kaznena djela, a snimke i fotografije nepoznate djece, kao i ovog djeteta, pohranio na mobilnim uređajima i prijenosnom računalu te drugim medijima za pohranu podataka.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu je podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, koji je sudac istrage prihvatio i protiv okrivljenika 14. rujna 2016. odredio istražni zatvor.

Poduzetniku prijeti osam godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:58