TERETE GA ZA IZVLAČENJE NOVCA

PETAR PRIPUZ IZAŠAO IZ REMETINCA Suvlasnik C.I.O.S.-a uplatio jamčevinu od 7,5 milijuna kuna, istražnom sucu obećao da neće ometati tijek istrage

 Ronald Goršić / Hanza Media

Suvlasnik C.I.O.S.-a Petar Pripuz, kojega USKOK tereti da je zajedno s 12 suosumnjičenih izvukao 98 milijuna kuna iz tvrtke CE-ZA-R, u sastavu C.I.O.S.-a uplatio je jamčevinu od 7,5 milijuna kuna, te je u poslijepodnevnim satima pušten iz istražnog zatvora.

Pripuz je zbog srčanih tegoba sve do ponedjeljka poslijepodne bio u bolnici Sveti Duh pod nadzorom policije. Nakon što je otpušten iz bolnice u ponedjeljak navečer odveden je u Remetinec, jer mu je ranije doređen istražni zatvor. No, u međuvremenu je izvanraspravno vijeće djelomično prihvatilo žalbu njegove obrane i usvojilo prijedlog da mu se istražni zatvor zamijeni spomenutim novčanim jamstvom i mjerom zabrane kontakta sa svjedocima. Pripuz je u utorak izveden pred nadležnog suca istrage Županijskog suda, gdje je dao obećanje da sa slobode neće ometati tijek istrage.

Ronald Goršić / Hanza Media

Sud je odredio da još šestero suosumnjičenih može izići na slobodu uz jamstva u iznosima od 300.000, odnosno 500.000 kuna. No, nitko od njih za sada nije položio traženo jamstvo na račun suda, pa nisu ni pušteni na slobodu.

O jamstvu od četiri milijuna kuna, koje je ponudio Pripuzov suosumnjičeni sin Ante Pripuz, još nije odlučeno. On je najprije bio nedostupan, ali se prošloga tjedna sam javio u Remetinec.

Ronald Goršić / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:58