KAKO JE TO MOGUĆE!?

PIJAN I BEZ VOZAČKE PREGAZIO DJEVOJČICU (14), PA POBJEGAO! Nekoliko dana kasnije Međimurac je već na slobodi...

 Elvir Tabaković / CROPIX

U prometnoj nesreći koja dogodila u utorak nešto prije 19 sati u međimurskom mjestu Parag teško je ozlijeđena maloljetna pješakinja, piše eMeđimurje.

LJ. O. (29) iz Paraga bez položenog vozačkog ispita upravljao je neregistriranim vozilom marke BMW pod utjecajem alkohola (1,98 promila) prednjim lijevim dijelom vozila udario je u 14-godišnjakinju prilikom prelaska na lijevu stranu kolnika na ravnom dijelu prometnice. Djevojka se u tom trenutku kretala uz lijevi rub kolnika u istom smjeru kao i automobil.

'Nakon udara, pješakinja je odbačena izvan kolnika, dok je BMW prednjim dijelom udario u prednji dio parkiranog Hyundai Accenta, čakovečkih registarskih oznaka. Od siline udara Hyundai je odbačen u zid obližnje obiteljske kuće', kažu iz policije.

LJ. O. nakon nesreće nije ozljeđenoj djevojci pružio prvu pomoć te je napustio mjesto nesreće. Nastavivši vožnju, LJ. O. je prilikom ulaska u lijevi zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio s ceste te se automobilom zabio u betonsku dvorišnu ogradu. LJ. O. se nakon te nesreće pješke udaljio s mjesta događaja bez da je policiji prijavio nesreću.

LJ. O. je ubrzo nakon prometne nesreće uhićen te je kriminalistički obrađen. 29-godišnjak je poslije toga pušten na slobodu. Policija će protiv LJ. O. podnijeti kaznenu prijava nadležnom državnom odvjetniku i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog počinjenja nekoliko prometnih prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:48