PROMETNA NESREĆA U ZAGREBU

Pobjegao s mjesta nesreće pa vrijeđao fotoreportere: 'Šta slikaš, majmune?'

Umirovljenik u dobi od 76 godina poginuo je danas oko 13.30 sati na pješačkom prijelazu na Vukovarskoj ulici kod Donjih Svetica kad je na njega naletio mladi vozač u Mercedesu.

Vozač je pobjegao i stao stotinjak metara dalje kod skladišta Konzuma, a svjedoci tvrde da je pješak prelazio zebru dok mu je na semaforu bilo zeleno svjetlo.

Je li vozač bio pijan, nije poznato.

Našem fotoreporteru je rekao: "Majmune, šta slikaš? Tužit ću te!".

Policijskim očevidom je utvrđeno kako je nesretni pješak u kobno vrijemeipak prelazio pješački prijelaz dok je za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu. Utvrđeno je i da je 18-godišnji vozač svojim Mercedesom iz lijeve prometne trake skrenuo u desno i udario u pješaka koji je toga trenutka prelazio kolnik. Očevid je vodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika, a vozaču su izuzeti uzorci urina i krvi kako bi se otklonile sumnje da je u vrijeme nesreće eventualno bio pod utjecajem alkohola ili opijata.

Osim neopreznog skretanja nije poznato je li tragediji 'kumovala' i neprilagođena brzina. Za što će točno 18-godišnji vozač odgovarati odlučit će Državno odvjetništvo.

...

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:48