VELIKA POLICIJSKA ISTRAGA

POKOPAN FRANJO OREŠKOVIĆ Macolin brat ubijen hicem u glavu, otkriven i sadržaj posljednjeg SMS-a koji je poslao

Zagreb, 220416.U naselju Sigecica pronadjeno je tijelo ubijenog Franje Oreskovica, brata poduzetnika Zeljka Oreskovica - Macole.Na fotografiji: ocevid.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 EPH / CROPIX

U Ličkom Lešću u subotu popodne pokopan je 53-godišnji Franjo Orešković, brat poznatog ličkog ugostitelja Željka Oreškovića Macole koji je likvidiran hicem u glavu u četvrtak navečer u zagrebačkom naselju Sigečica.

Kako smo neslužbeno doznali, brat ubijenog zasad nema nikakvih saznanja o tome tko ga je ubio i zbog kojeg motiva. U subotu se nije mogla dobiti ni potvrda ima li policija osumnjičenog za ubojstvo ili još traga za Oreškovićevim ubojicom.

Prema riječima očevidaca, hitac iz vatrenog oružja prilično je odjeknuo u Lopudskoj ulici u kojoj je Orešković ubijen, a u petak ujutro policija je pregledavala snimke nadzorne kamere u obližnjoj slastičarnici. Prema neslužbenim informacijama, Orešković je bio evidentiran zbog nekih kaznenih djela, navodno je imao i kockarske dugove, a spekulira se da se te večeri trebao sastati s nekim muškarcem kojem je bio jamac za kredit zbog kojeg mu je prijetila ovrha nad stanom. Navodno je prijatelju sat prije nego što je ubijen u poruci napisao: “Slušam glazbu i pijem borovu rakiju!”, a sat nakon toga ubijen je jednim hicem u glavu.

Istraga o ubojstvu Franje Oreškovića je u tijeku. Još nije poznato je li policija našla oružje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:06