OTKRIVEN UZROK NESREĆE

Policajac koji se autom zabio u kamion bio je totalno pijan: Izmjereno mu 2,91 promila

 Marko Todorov / CROPIX

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila 28. prosinca 2012. navečer na autocesti A4 Zagreb-Goričan policijski presretač sudario se s kamionom koji je od siline udarca probio zaštinu ogradu i udario u još dva vozila.

Policajac (42) vozio službeno vozilo "škoda superb" ostao je na mjestu mrtav. Njegov kolega suvozač (30) preminuo je tri dana kasnije od posljedica teških ozlijeda.

Točan uzrok nesreće nije utvrđen ni nakon obavljenog očevida, javlja u petak Ravnateljstvo policije, no analizom je ipak utvrđeno da je vozač policijskog automobila imao 2,91 promila alkohola u krvi. Pod utjecajem alkohola bio je i suvozač kojemu je izmjereno 1,83 promila. Ostali vozači koji su sudjelovali u teškoj nesreći nisu bili pod utjecajem alkohola.

Policija napominje da policajci u trenutku nesreće nisu poduzimali policijske ovlasti (slijedili drugi automobil zbog prebrze vožnje ili drugih prekršaja u prometu) u trenutku kad se nesreća dogodila jer im je završila smjena, te da je službeni automobil kojim su se zabili u kamion operativno vozilo, a ne presretač, kao što su prenijeli mediji.

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić naložio je mjerodavnim internim službama utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:11