U TIJEKU AKCIJA POLICIJE I USKOK-a

Policija i USKOK češljaju sumnjive invalidske mirovine u Varaždinu. Uhićeno osmero liječnika!

 Željko Hajdinjak/Cropix

VARAŽDIN - Zaposlenik Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područne službe Varaždin, doktor Ivan Ostoić priveden je jutros na obavijesni razgovor u policiju vezano uz istragu koju USKOK i policija provode vezano uz lažne invalidske mirovine. Radi se o tridesetak slučajeva sumnjivih invalidskih mirovina, a Ostoić je navodno za „sređivanje“ lažnih invalidskih mirovina primao oko pet tisuća eura.

PU varaždinska potvrdila je da USKOK i policija provode kriminalističku istragu vezano uz slučajeve zlouporabe položaja i ovlasti te primanja i davanja mita. Neki od korisnika sumnjivih invalidskih mirovina navodno žive na području Koprivničko-križevačke i Međimurske županije pa su, neslužbeno doznajemo, u istragu uključene i policijske uprave u Čakovcu i Koprivnici.

Ukupno je privedeno osam liječnika u Varaždinu i Zagrebu koji su bili članovi komisije za dodjelu invalidskih mirovina. HTV doznaje da se slična akcija provodi i u Čakovcu. Navodno je u cijeli slučaj umiješan i jedan zagrebački liječnik.

Ravnatelj varaždinske Područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Vladimir Lacković rekao nam je da nije upoznat sa detaljima slučaja. Istaknuo je samo da su ga jutros obavijestili da je doktor Ivan Ostoić pozvan na obavijesni razgovor i da se još nije vratio iz policije te da policijski službenici u prostorijama Područne službe „češljaju“ tridesetak spisa vezanih uz invalidske mirovine koji su im sumnjivi.

- Ne znam točno o čemu se radi. Prije par mjeseci bilo je nekih priča i govorkanja da postoje neke nepravilnosti vezano uz te invalidske mirovine pa sam nazvao policiju da ih pitam imaju li oni kakva saznanja, ali tada su mi rekli da ne znaju ništa o tome i da nije bilo nikakvih prijava - rekao nam je Lacković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:12