EKSPLOZIJA U SLAVONSKOM BRODU

POLICIJA UHITILA MALOLJETNOG BOMBAŠA I DVOJICU NJEGOVIH PRIJATELJA Bombu kupio od nepoznate osobe pa oštetio šest automobila i dvije obiteljske kuće

Ilustracija
 Srđan Vrančić / Hanza Media

Ručnu bombu kojom je oštetio šest automobila i dvije obiteljske kuće u Slavonskom Brodu 10. listopada 2017. u 3,14 sati aktivirao je maloljetni Brođanin.

Otkrila je to brodske policija nakon trodnevne kriminalističke istrage koja je rezultirala s tri kaznene prijave protiv maloljetnika i njegova dva prijatelja u dobi 20 i 22 godine, koji su s njim bili u istome društvu kada je aktivirao i bacio bombu. Riječ je o ručnoj bombi M-50 koju je maloljetnik kupio pet dana ranije od, za sada, nepoznate osobe.

O motivima ovog čina policija nije izvijestila. U eksploziji je, inače, oštećeno šest parkiranih automobila i dvije kuće u ulici A. Cesarca. Na vozilima su oštećeni limarija, stakla i gume, a na kućama prozori, rolete i plastične stijenke balkona. Srećom, nitko nije nastradao, a materijalna šteta procjenjuje se na desetke tisuća kuna.

U maloljetnikovom domu policija je pronašla još 29 komada puščanog streljiva i 7 paketića marihuane, a dodatni plijen otkriven je kod njegovog 22-godišnjeg prijatelja. On je, naime, ilegalno posjedovao automatsku pušku kalibra 7.62 mm sa dva okvira i jedno puščano streljivo kalibra 7,9 mm.

Tom prigodom razriješena je i krađa za koju se 22-godišnjak sumnjiči, a koju je prema policijskom izvješću počinio također 10. listopada u poslijepodnevnim satima provalivši u jednu obiteljsku kuću iz koje je ukrao 400 eura, LCD televizor, električnu grijalicu, šest komada neinstaliranih nadzornih kamera, ručnu torbu u kojoj se nalazilo prijenosno računalo i jedan zvučnik. Dio predmeta je pronađen i vraćen vlasniku. Sva trojica zaradili su kaznene prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:59