BUKTINJE DILJEM DALMACIJE

POLICIJA UHITILA SEDMERO LJUDI NA PODRUČJU KNINA Dovode ih u vezu s nekima od požara, spominje se da su dvojica državljani Srbije

 CROPIX, jutarnji, Slobodna Dalmacija

U ponedjeljak poslijepodne u kninsku policijsku postaju privedeno je nekoliko osoba zbog sumnji da su podmetnuli požare koji su u nedjelju i ponedjeljak planuli na području Ivoševaca kod Kistanja.

Tu informaciju potvrdila nam je i Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

- Privedeni se dovode u vezu s požarima na području Kistanja i istragom se utvrđuju sve okolnosti – kazala je Marica Kosor.

Privođenja je potvrdio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je otkrio da je uhićeno sedam ljudi.

Pojavile su se i informacije da su među privedenima maloljetnici, uključujući i dva državljanina Srbije, ali ništa od toga nije službeno potvrđeno.

Portal ŠibenikIN navodi kako doznaje da je uhićene osobe policiji prijavio nadzornik Nacionalnog parka Krka te da je riječ o petorici maloljetnika i jednom 18-godišnjaku. Četvorica su, prema navodima portala, iz obližnjeg sela Radića Donjih, a ostala dvojica državljani Republike Srbije, njihovi rođaci koji ljeti dolaze u selo.

'Zaposlenica Nacionalnog parka Krka koja radi na recepciji u Burnumu, vraćala se kući kad je na putu vidjela te mladiće na biciklima ispod nadvožnjaka na raskrižju Kistanje-Knin-Oklaj. Bili su joj jako sumnjivi pa je javila to čuvarima prirode u parku nakon čega je nadzornik NP Krka po opisu zaključio da je vjerojatno riječ o skupini lokalnih momaka i odlučio ih pronaći. Otišao je u selo i stupio s njima u kontakt, a oni su mu priznali da su zapalili vatru', piše ŠibenikIN pozivajući se na izvore bliske istrazi.

'Nadzorniku parka rekli su da je vatru danas oko 13 sati zapalio 17-godišnjak i da se ona otela kontroli te da su je uzalud pokušali ugasiti. Kad su shvatili da je vrag odnio šalu, jer su izazvali veliki požar, pobjegli su. Nakon razgovora s mladićima, nadzornik Nacionalnog parka Krka sve je ispričao policiji koja je odmah privela šestoricu osumnjičenih maloljetnika. Punoljetan je samo brat 17-godišnjaka koji je zapalio vatru. Mladići su navodno otprije poznati policiji, ali i lokalnom Centru za socijalnu skrb', piše još ŠibenikIN.

Inače, ranije tijekom dana od vatrogasaca se moglo čuti da su našli staklene ampule ispunjene fosforom pa se širila informacija kako je njima izazvan barem jedan od požara. Ta je informacija u međuvremenu demantirana, a ministar unutarnjih poslova Božinović na konferenciji za novinare je pokazao 'ampulu' za koju je rekao da je zapravo dio dječje igračke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:34