LUD ZA ORUŽJEM

POLICIJA ZAUSTAVILA 19-GODIŠNJAKA U SOLINU I NAŠLA MU U AUTU AUTOMATSKU PUŠKU Pravi šok je uslijedio tek kad su zavirili u njegovu kuću u Dicmu

Ilustracija
 Danijel Bartolić / HANZA MEDIA

Nakon što su policajci u automobilu 19-godišnjaka pronašli automatsku pušku, u njegovu stanu u Dicmu kod Solina pronađen je i cijeli arsenal oružja i vojnog eksploziva, koji je oduzet, a mladić uhićen.

Splitsko-dalmatinska policija u petak je izvijestila kako su interventni policajci 19-godišnjaka uhitili u srijedu, nakon što su u njegovu "Fordu" pronašli automatsku pušku s optičkim ciljnikom i prigušivačem te dva spremnika za streljivo.

Potom je pretražen i njegov stan u Dicmu, gdje je probađeno razno vojno streljivo, dva spremnika za puške, deset komada lovačkih patrona, topovski udar M-71, 200 grama privrednog eksploziva-amonala, osam detonatorskih kapisli, 150 centimetara sporogorećeg štapina, 412 grama crnog baruta i jedna specijalno prepravljena kemijska olovka s mogućnošću izbacivanja streljiva.

Policija ga je uhitila i kazneno prijavila za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:44