NASILNIK IZ ISTRE

POREČANIN (41) PRIJETIO MAJCI AUTOMATSKOM PUŠKOM Nakon dojave o pucnjavi policija mu pretražila kuću, imali su što i za vidjeti

Ilustracija
 Danijel Bartolić / HANZA MEDIA

Zbog prijetnje, ispaljivanja nekoliko hitaca u zrak iz automatske puške te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja te eksplozivnih tvari djelatnici porečke policije priveli su 41-godišnjeg muškarca iz Poreča, izvijestila je u petak istarska policija.

Počinitelj je završio u policijskom pritvoru nakon što je u dvorištu obiteljske kuće prijetio 58-godišnjakinji i pucao iz automatske puške, a policija je kod njega pronašla aresenal oružja i streljiva.

Prema policijskom izvješću on je u srijedu u jutarnjim satima u dvorištu kuće u Lindarskoj ulici u Poreču prijetio ženi, navodno majci, te je u zrak ispalio nekoliko hitaca iz automatske puške.

Zagreb, 111116.
Zgrada na adresi Vladimira Nazora 43b u kojoj policija vrsi ocevid nakon sto je u jednom od stanova pronadjen mrtav muskarac star 85 godina uz sumnju na nasilnu smrt.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA
Ilustracija

Nakon dojave, intervenirala je policija, a policijski službenici su na mjestu događaja pronašli 204 komada različitog streljiva, dvije automatske puške, četiri okvira za puške, jedan tromblonski dodatak i jednu praznu čahuru.

Pretragom kuće i kamp prikolice, koje 41-godišnjak koristi, pronađeno je još 128 komada streljiva, prigušivač i spremnik za automatsku pušku sa 16 komada streljiva.

Porečka policija, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, prijavila ga je za prijetnju te nedozvoljeno posjedovanje, izradu te nabavu oružja i eksplozivnih tvari pa je u petak predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:18