RAZBOJSTVO NA ČRNOMERCU

Poštarica pritisnula alarm dok je pljačkaš vikao 'Daj mi novac!'

Policija je brzo došla, ali se razbojnik iskrao na stražnji izlaz i skrivao, a policajci su vikali: “Tu je!  Tu je!” Uspio im je pobjeći s novcem
 Željko Puhovski / CROPIX

Unatoč prošlotjednom uhićenju dvojice serijskih pljačkaša na djelu i pojačanim mjerama osiguranja u novčarskim institucijama, val razbojništava u poslovnicama Hrvatske pošte u Zagrebu nastavljen je jučer ujutro.

Nepoznati počinitelj, maskiran fantomkom i s pištoljem u ruci, nonšalantno je ušetao u poštu u Prilazu baruna Filipovića, koju je, s obzirom na modus operandi te dobro snalaženje, očito već posjećivao. Znao je, čini se, i da pojačano osiguranje u poslovnicu dolazi tek u popodnevnim satima nakon niza razbojništava koja su se proteklih mjeseci u poštanskim uredima dogodila pred sam kraj radnog vremena.

Mahao oružjem

Mašući oružjem, zaposlenicama poštanskog ureda u Prilazu baruna Filipovića jučer je oko 8.45 sati naredio da mu predaju novac. Kako doznajemo, jedna od njih bila je dovoljno brza da pritisne tihi alarm, pa su policijske patrole vrlo brzo stigle do pošte u kojoj se lopov još nalazio! Vidjevši da je stjeran u kut te da neće moći pobjeći kroz glavni ulaz, na koji je i ušao, s torbom u kojoj je bio novac razbojnik je pobjegao na stražnji izlaz. Njegov teror unutar pošte snimile su nadzorne kamere. Nakon što se iskrao na stražnji ulaz, pobjegao je preko parkirališta te preskočio ogradu dječjeg igrališta, odakle je dalje, kraj podzemne garaže, istrčao na Vukovićevu i završio na prometnom Prilazu baruna Filipovića, gdje su odzvanjali uzvici policajaca: “Tu je! Tu, tu je!” Iako su ga vidjeli, pljačkaš je pobjegao s novcem u torbi. Do završetka ovog izdanja naoružani je pljačkaš, zbog kojeg su na ulicama završile i policijske duge cijevi, još bio u bijegu.

Histerična situacija

- U sekundi smo se našli u histeričnoj situaciji. Naoružani policajci su unezvjereno dovikivali da je lopov tu negdje i da ga vide, pa smo se svi još više uplašili. Mogu misliti kako je tek bilo zaposlenicama pošte koja je s interijerom zaostala u socijalizmu. Derutna je i stara, a samim time i lak plijen. I još su joj ukinuli zaštitare. Tek od ovog ponedjeljka zaštitar dolazi popodne. Prije ovoga opljačkana je 27. listopada, oko 19 sati. Možda se isti lopov povampirio i okuražio - smatra jedna od zaposlenica obližnje trgovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:15