USMRTILA JE SESTRIČNA

POTPUNI ŠOK U ZADRU NAKON UBOJSTVA NJIHOVE MLADE SUGRAĐANKE NA LIČKOM RANČU 'Sarini roditelji zatvorili su se u sobu, ne vjeruju što se dogodilo...'

lijevo: očevid na ranču Mala Mila u zaleđu Velebita; desno: kuća obitelji ubijene djevojčice u Zadru
 Robert Fajt / CROPIX, Jure Mišković / CROPIX

- Roditelji su zatvoreni u sobi u potpunom šoku. Ne znamo što se zapravo dogodilo tamo i nitko u to još ne vjeruje. Oni ne mogu govoriti, stalno plaču. Svi smo u jako teškom stanju, nesreća je prevelika - rekla je kroz suze rođakinja obitelji ubijene osnovnoškolke Sare Čirjak u srijedu ujutro ispred njezine obiteljske kuće u Zadru gdje se nakon vijesti o tragediji okupila bliža obitelj 14-godišnjakinje.

Što se dogodilo zadarskoj osnovnoškolki dok je bila na ljetnim praznicima na imanju ujaka u Žuljinama u Lici nikome zapravo nije bilo jasno. No, u kasnim večernjim satima srijede iz ličke se policije doznalo da ju je iz zasad nejasnih pobuda hladnim oružjem ubila njezina 27-godišnja sestrična Ivana Čude.

Zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva, uhićena je te će biti predana pritvorskom nadzorniku PU karlovačke. Kaznena prijava bit će podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu, gdje će osumnjičena u četvrtak biti ispitana. Ukoliko joj se ovo kazneno djelo dokaže u sudskom postupku, prijeti joj dugogodišnja zatvorska kazna.

Susjedi obitelji u Zadru navode kako je u Liku Sara otišla nedavno te da je tamo uvijek provodila dio ljetnih praznika nakon završetka škole.

- To je bila jedna krasna djevojka, lijepa i pristojna, duge crne kose. S njom nikada nije bilo nikakvih problema i često je bila s bratom s kojim je bila vrlo bliska. Što se dogodilo, ne znamo, a čuli smo da je pala. Strašna tragedija - ispričali su susjedi stradale djevojke.

Nakon tragične vijesti šok i nevjerica u srijedu su zavladali i među učenicima njezine osnovne škole u kojoj je ove godine završila sedmi razred. Njezine dvije učiteljice su plakale, kao i razredni kolege, potreseni strašnim ishodom priče.

- Mi ne možemo ništa komentirati niti to smijemo. U šoku smo svi otkako smo doznali da se dogodila takva tragedija - rekla je ravnateljica škole.

Nevjerica je zavladala i u Zatonu Obrovačkom u Općini Jasenice gdje njezin ujak, kod kojeg je bila na ljetovanju, ima još jednu kuću.

- On je najveći dio godine gore na Velebitu gdje ima obiteljsko gospodarstvo. Poznato nam je da ima kćeri koje studiraju u Zagrebu, ali nismo čuli što se dogodilo. Nije bilo nikada nekih problema s njim - ispričali su mještani.

Obitelj zadarske školarke, koja je s očeve strane korijenima iz Raštevića, 2008. godine potresla je još jedna tragedija kada je iznenada nestao njezin 21-godišnji rođak, sin očeva brata. Potraga je trajala tjednima, roditelji su tražili i pomoć vidovnjaka, no mladić je, nažalost, nakon nekoliko mjeseci pronađen mrtav na području Benkovca, a pokraj njega je pronađen pištolj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:28