PRITVOREN

Povratnik koji je prijetio Bandiću htio udariti i svog susjeda

Ilustracija
 Ronald Goršić / CROPIX

Berislav Gudelj (57), povratnik iz iseljeništva, koji je često prozivan zbog svojega agresivnoga ponašanja, a koji je 2010. završio iza rešetaka zbog prijetnji zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću, prije dva dana ponovno je završio u Remetincu zbog prijetnji.

Ovaj put na meti mu se našao susjed, D. B., kojemu je 22. rujna zaprijetio na ulici u kojoj žive te krenuo prema njemu želeći ga udariti.

Prijetio mu je i u veljači ove godine, kada je također zbog toga bio pritvoren. D. B. je sada prijavio da mu je Gudelj najprije opsovao mater četničku, a zatim potrčao za njim.

Svađe s policijom

Međutim, D. B. je kod sebe imao sprej sa suzavcem te je pošpricao Gudelja po očima, a zatim pobjegao kući i nazvao policiju. Kako neslužbeno doznajemo, problemi s Gudeljem nisu prestali ni nakon uhićenja.

Stalno se svađao s policijom i na ispitivanju u Državnom odvjetništvu, gdje je odbijao bilo kakav razgovor, a tražio je da se o svemu obavijesti američko veleposlanstvo jer je, kako tvrdi, američki državljanin.

Našli mu arsenal

Gudelj je inače 2010. završio u Remetincu jer je u više navrata kontaktirao Bandića te od njega prijetećim glasom tražio da mu zaposli prijateljicu poslavši mu i pisma i svoju sliku u odori iz ratnih dana. “Imaš 15 dana da je zaposliš”, navodno je bilo napisano u jednome od pisama. Bandić je međutim sve prijavio policiji, a Gudelj je ubrzo uhićen.

No nije ostalo samo na prijavi prijetnji. Naime, kada su mu pretraživali stanove koje koristi, policajci su pronašli pravi arsenal od devet pušaka i tri pištolja, pa su ga prijavili i zbog nedopuštenog držanja oružja.

Inače, sa susjedom D. B. Gudelj već godinama ima razmirice, a sve seže u 2005. godinu kada je Gudelj od njega kupio zemljište s garsonijerom te počeo radove zbog kojih se obiteljska kuća D. B.-a počela urušavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:51