OŠTRA PRESUDA

POZNATI HRVATSKI GLUMAC OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA! 'Iskreno se kajem i žalim zbog počinjenog. Ovo je eksces u mom životu...'

 Boris Kovačev / CROPIX

Poznati hrvatski glumac Branko Meničanin (53), zvani Pjer, nepravomoćno je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen na godinu dana zatvora, što mu je zamijenjeno sa 730 sati rada za opće dobro, jer je kod svoje vikendice na karlovačkom području imao mini-plantažu indijske konoplje za osobne potrebe. Presudio je tako sudac Milenko Đaković koji je glumcu naložio i plaćanje 800 kuna sudskih troškova.

Za svoje potrebe

Osim zaplijenjene 33 stabljike konoplje, koje su sadržavale više od 0,3 posto tetrahidrokanabinola, glumcu je oduzeto i više od kilogram marihuane te nepunih sedam grama psilocibinskih gljiva.

Optužnica karlovačkog tužiteljstva teretila je Meničanina da je od neutvrđenog dana pa do 26. listopada 2015., kada mu je pretresena vikendica, s ciljem uzgoja marihuane za vlastitu konzumaciju u blizini svoje vikendice na Popović Brdu zasadio sjemenke konoplje.

Nasad kod vikendice

- Iskreno se kajem i žalim zbog počinjenog. Dosad nisam osuđivan i ovo je samo jedan eksces u mom životu. Priznajem počinjenje kaznenog djela koje mi se optužnicom stavlja na teret, odnosno da sam u blizini kuće za odmor zasadio sjemenke konoplje koju sam uzgajao. Priznajem i da su policajci u listopadu 2015. u pretrazi moje vikendice pronašli stabljike konoplje, 1023 grama marihuane i 0,65 grama gljiva sa psilocinom. Svjestan sam činjenice da se radi o tvarima koje se mogu uporabiti za izradu droga - priznao je s knedlom u grlu poznati glumac, izrazivši još jednom kajanje. Nakon pravomoćnosti presude glumčevi vrtlarski plodovi bit će uništeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 22:07