SLIJEPO JOJ VJEROVALI

PREVARANTICA IZ PULE OPELJEŠILA BRAČNI PAR ZA TRI MILIJUNA KUNA! Tvrdila da liječi molitvom, a oni su joj autobusom slali novac, zlato...

 iStock

U Rijeci se sudi 58-godišnjoj prevarantici iz Pule koju se tereti da je, lažno se predstavljajući kao osoba koja liječi molitvom, bračni par, hrvatske državljane s prebivalištem u Njemačkoj, koji joj je bezrezervno vjerovao da će pomoći u njihovom izlječenju, prevarila za više od tri milijuna kuna u nepunih sedam mjeseci, piše Novi list.

Naime, oštećeni stariji bračni par javio se na njezin oglas koji je izašao u srpskom časopisu Svet gdje je oglasila da liječi molitvom i kontakt telefonom.

Kada su je supružnici nazvali, Zorica Damnjanović se lažno predstavila kao "majka Milenija Milanović iz riječkog manastira" i pritom iskoristila njihovu očajnu želju za izlječenjem te im lažno prikazala da će ih izliječiti i pružiti im spas i sreću molitvom.

Kroz više telefonskih razgovora s oštećenima govorila je da će im djeca umrijeti, a potom obećavala da će spasiti njihove živote, ali da joj za to moraju poslati poklone i novac. Novac, zlatnina i ostali vrijedni predmeti stizali su autobusom na relaciji Frankfurt – Rijeka, ali i isplatama putem Western Uniona.

Na sudu je jučer svjedočila D. H. iz Pule koja je zajedno s K. G. dizala novac i potom ga predavala optuženoj. D.H. je prvo zanijekala da je ikada dizala novac optuženoj, a potom, kad joj je sutkinja predočila isplate Western Uniona s njezinim potpisom na iznos od 1.800 eura, pa 1.875 eura, 13 tisuća kuna i 1.200 eura, sve priznala. Sjetila se da su je o tome ispitivali u policiji. Tada je rekla da je zajedno s optuženom bila u banci i podigla za nju novac i za tu uslugu dobila 200 kuna, kao i drugom prilikom kada je dobila 200 kuna za podignuti iznos u pošti.

Ispitan je i svjedok iz Peroja, dugogodišnji vozač autobusa koji je potvrdio da je nekoliko puta optuženu vozio do Zagreba i Trsta zbog prijevoza robe, ali je negirao da ju je vozio u Rijeku na autobusni kolodvor Žabica u nekoliko navrata u inkriminiranom razdoblju 2013. godine, kao i da je optuženu vozio u Zemun. Optužena je uložila prigovor kazavši da svjedok laže.

– Točno, zaboravio sam da sam je vozio, i nju i ovu svjedokinju koja je maloprije izašla iz sudnice – kazao je na kraju. Suđenje se nastavlja, a oštećeni suprug bit će ispitan na sljedećoj raspravi, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:23