DOBIO 7,5 GODINA

PREZADUŽENI DARIO ZVANI KUGLA U TRI GODINE OPLJAČKAO 1,2 MILIJUNA KUNA Profesionalni vozač harao po zagrebačkim bankama i poštama

Zbog ukupno 20 pljačkaških pohoda u kojima se, u samo tri godine, domogao najmanje 1,2 milijuna kuna, zagrebački Županijski sud nepravomoćno je na 7,5 godina zatvora osudio Daria Schneidera zvanog Kugla.

Pred sutkinjom Rahelom Valentić Schneider ovaj profesionalni vozač je priznao da je od veljače 2013. do siječnja prošle godine pljačkao uglavnom banke i poštanske urede po Zagrebu. Osim priznanja kao olakotnu okolnost sudsko vijeće mu je uzelo i smanjenu ubrojivost, ali i činjenicu da brine o dvoje djece.

Kazna za svako pojedino nedjelo stoga mu je umanjena ispod zakonskog minimuma. Osim zatvorske kazne Schneider bi, prema presudi, trebao vratiti i 1,2 milijuna kuna razbojničkog plijena, a sud mu je odredio i obvezno liječenje od ovisnosti o alkoholu i drogama. Kugla tvrdi da je pljačkao kako bi vratio dugove.

Iz optužnice podignute u listopadu 2016. proizlazi da je Kugla u poštanske i bankarske urede ulazio maskiran šalovima, maramama ili dijelovima odjevnih predmeta. Sve do travnja 2014. za pljačke je koristio plastični pištolj, a tada je počeo koristiti plinski pištolj marke Zoraki i 'pravi' HS koje je oduzeo od zaštitara na mjestima zločina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:50