LJUDIMA DAO DRUGU PRILIKU

PRIČA O MALOM, ALI HRABROM DANTEU IZ PULE Njegov ga je vlasnik zatukao pa bacio u provaliju, no on je preživio: 'Bio je krvav, prestrašen i gladan'

 Udruga Ruka šapi / Facebook

'Poziv za kojeg se nikad ne može reći ne. Ove rane, trauma i izgladnjenost su opet djelo čovjeka. Njegova priča je zaista užasna i sve je prijavljeno policiji, ali zbog trenutnog postupanja ne smije ići u javnost', pisalo je prije nekoliko dana na Facebook stranici pulske udruge za zaštitu životinja Ruka šapi. Jučer je pak policija objavila informaciju da je 36-godišnjak osumnjičen za dva kaznena djela ubijanja ili mučenja životinja, javlja Novi list.

U udruzi su psića nazvali Dante.

- Dante je pronađen krvav, prestrašen i gladan. Odmah je odvežen veterinaru gdje su rane saniarane i gdje je detaljno pregledan. On je još beba od svega 7-8 mjeseci i od sada zaslužuje samo najbolje. Ono što nas svaki put ostavi bez daha je spremnost životinje da čovjeku da još jednu priliku. Dante je prvi dan bio totalno izgubljen, prestrašen i nemoćan. Nije znao šta je to topla ljudska ruka, kako hodati po pločicama/parketu... ništa. Nakon svega 3 dana on je 10 puta bolje. Sada svoje dane provodi u društvu još nekoliko pasa našeg stričeka čuvalice i maca. Ono najgore je iza njega, naveli su na Facebook stranici udruge.

Osumnjičenog 36-godišnjaka tereti se da je sredinom veljače odveo u šetnju svog psa pasmine bull terijer te ga je pokušao usmrtiti tako da ga je u kamenolomu na Stoji bacio s visine od oko deset metara. Svog drugog psa, Dantea, pokušao je usmrtiti 9. studenog, također u kamenolomu na Stoji, kada ga je prvo udario nekim predmetom, a potom ga bacio s visine od oko deset metara.

Oba ozlijeđena psa pronašli su prolaznici te su ih zbrinule pulske udruge za zaštitu životinja.

- Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, priopćila je istarska policija.

Novi list neslužbeno doznaje da je osumnjičeni 36-godišnjak I.N.Ž. koji je, prema riječima sugovornika ovog dnevnika, a koji su željeli ostati anonimni, ranije prodavao štence pitbulla putem raznih oglasnika pa i putem oglasa na nekim portalima.

- On ima svoje pse i svako toliko prodaje štence. Vjerujem da mu ova dva nisu jedina koja je pokušao usmrtiti, a vjerojatno ih nije uspio prodati pa ih se na ovaj način želio riješiti, veli jedna sugovornica.

Sanja Čubrilo, predsjednica udruge Ruka Šapi koja je preuzela ozlijeđenog pitbulla nađenog 9. studenog, kaže da im je za psa javila jedna Puljanka.

- Ona se šetala sa svojim psom kod kamenoloma Max na Stoji i naišla na ozlijeđenu životinju i odmah nas kontaktirala. Pas je bio sav krvav, prestrašen i izgladnio. Odveli smo ga veterinaru koji je utvrdio da je pas pretrpio udarce od kojih su mu po glavi nastale duboke rane. Glava mu je sad zamotana i nalazi se kod jednog našeg volontera na toplom jer je to najsigurnija opcija za njegov oporavak. Radi se o mladom psu, starom između 7 i 8 mjeseci, a nazvali smo ga Dante, veli Čubrilo. Od nje se doznaje i da je o štencu koji je u kamenolomu nađen u veljači i ove godine brigu preuzela jedna druga pulska udruga za zaštitu životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:13