TRAGEDIJA NA MAGISTRALI

PRIMOŠTEN ZAVIJEN U CRNO, POGINUO VATROGASNI ZAPOVJEDNIK Petrina bijesan: 'Mladić bi možda preživio da Primošten ima Hitnu službu!'

Načelnik Stipe Petrina ogorčen na ministra Nakića i župana Pauka zbog nepostojanja Hitne pomoći u Primoštenu
Duje Furčić
 Facebook

Primošten je zavijen u crno. U teškoj prometnoj nesreći koja se u četvrtak u 10,30 sati dogodila na Jadranskoj magistrali u blizini Rogoznice, smrtno je stradao 30-godišnji Duje Furčić, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Primošten.

Policijskim očevidom je utvrđeno da je do nesreće došlo kada je 44-godišnjak vozeći teretno vozilo Man šibenske registracije, oduzeo prednost prolaska skretanjem ulijevo motociklu Honda kojim je upravljao Duje Furčič i koji se kretao u suprotnom smjeru. Policija će protiv 44-godišnjeg vozača Mana podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama.

Inače, kako doznajemo, ekipa Službe Hitne pomoći iz Šibenika, stigla je na mjesto nesreće u 11,30 sati ili jedan sat nakon što se ona dogodila, te je konstatirala smrt mladog primoštenskog vatrogasnog zapovjednika.

Smrt mladog čovjeka, omiljenog među mještanima, zavila je Primošten u crno, a kod načelnika Stipe Petrine izazvala gnjev i ogorčenje.

- Iz Primoštena do mjesta ove nesreće kod Rogoznice, vozilo Hitne pomoći stiglo bi za pet minuta i možda bi se spasio život našeg vatrogasnog zapovjednika, a ovako je Hitnoj iz Šibenika trebalo sat vremena. Sramotna je činjenica da u Primoštenu Hitna služba postoji samo tijekom ljetne sezone, a izvan tog razdoblja na prostoru od Šibenika do Trogira ne djeluje nijedan tim. Ogorčen sam zbog toga na ministra zdravlja Nakića, župana Gorana Pauka i ravnatelja šibenske Hitne službe Tomislava Jukića. Od njih sam u više navrata tražio da se i Primoštenu osigura Tim T-1 Hitne medicinske pomoći tijekom cijele godine, ali oni su se, na žalost, oglušili na moje višekratne molbe – rezignirano je kazao Stipe Petrina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:17