POD UTJECAJEM ALKOHOLA

PRITVOREN PIJANI VOZAČ GLISERA KOJI SE ZABIO NA OBALU KUPALIŠTA Istragu za dosad neviđeni pomorski incident preuzelo državno odvjetništvo

 Niksa Stipanicev / HANZA MEDIA

Goran Slavica iz Bilica, koji je gliserom u nedjelju predvečer u šibenskom vikend-naselju Jadrija izazvao dosad neviđeni pomorski incident, predan je pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo dovođenja opasnosti života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Kako doznajemo, Slavicu će ispitati državno odvjetništvo, a istražni sudac može donijeti odluku o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora.

U priopćenju PU šibensko-kninske u utorak navodi se da je u Odjelu općeg kriminaliteta dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom.

Osumnjičeni je 25. lipnja oko 18 sati na Jadriji, pod utjecajem alkohola, pri upravljanju svojim motornim plovilom-gliserom Beneteau, model Antares 650, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se iz pravca otoka Žirja prema prigradskom naselju Jadrija, uslijed sna uzrokovanog umorom i konzumacijom alkohola, izgubio nadzor nad plovilom i bez zaustavljanja punom brzinom kretanja se nasukao na šljunčanu plažu.

Tom prilikom na plaži se nalazio veći broj kupača koji su se uočivši nekontrolirano kretanje plovila razbježali, a motorno plovilo je cijelim trupom izašlo na kopno i nastavilo se pravocrtno kretati pri čemu je prešlo na suhi vez, gdje je oštetio brodicu i osobni automobil 55-godišnjaka. Nastala šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna, stoji u priopćenju PU šibensko-kninske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:17