RADILE SU PALICE I BOCE

PRIVEDENO 58 NAVIJAČA HAJDUKA NAKON TUČNJAVE U SREDIŠTU ŠIBENIKA! Pripadnici Torcide izazvali kaos dva i pol sata prije početka utakmice

 
 ŠibenikIN

U dalmatinskom derbiju osmine-finala Hrvatskog kupa između drugoligaša Šibenika i Hajduka (0:1), nogometna igra ponovno je bila u drugom planu. Antagonizam prisutan između navijača šibenskog i splitskog kluba zadnja dva desetljeća eskalirao je na najgorim mogući način dva i pol sata prije početka utakmice masovnom tučnjavom pripadnike Tordice i Funcuta u srcu Krešimirova grada kod 'Staroga pazara'. Tijekom 'blickriega' radile su palice i boce, a brzom intervencijom 'plavaca' spriječene su teže posljedice. Zbog tučnjave do početka utakmice u šibensku Policijsku postaju privedeno je 61 'torcidaš' i 15 'funcuta', a još desetak navijača Hajduka prenoćilo je u pritvoru zbog paljenja i bacanja baklji za vrijeme utakmice.

Nakon dovršenih svih policijskih izvida, o neredima se u četvrtak ujutro oglasila priopćenjem PU šibensko-kninska.

- Prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Šibenik i HNK Hajduk ukupno je privedeno 86 navijača, od kojih 71 navijača Torcide i 15 navijača Funcuta. Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je ukupno 12 osoba starosti od 18 do 35 godina osumnjičeno za prekršaj iz članka 4 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je od 21-godišnjak osumnjičen za prekršaj iz članka 3 Zakona o sprečavanju zlouporabe opojnih droga. Od ukupnog broja osumnjičenih njih 9 su pripadnici navijačke skupine Torcida, a ostalih 4 su pripadnici navijačke skupine Funcuti. Protiv njih će biti podnijeti Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu – navodi se u priopćenju PU šibensko-kninske.

- Prilikom jučerašnjeg sukoba navijača oko 15,30 sati u Šibeniku, dvojica navijača navijačke skupine Funcuti su ozlijeđena, od kojih je 43-godišnjak zadobio teške tjelesne ozlijede, zbog kojih je zadržan na daljnje liječenju u Općoj bolnici Šibenik, a 32-godišnjak je lakše ozlijeđen. Na ove okolnosti se provodi kriminalističko istraživanje nad 58 navijača navijačke skupine Torcida, koji su osumnjičeni za kazneno djelo iz članka 31. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima – stoji u policijskom priopćenju.

Ovim policijskim priopćenjem potvrđeno je da su sukob u središtu šibenika kod 'Starog pazara' planski izazvali pripadnici Torcide napadom na 'Funcute', a kako neslužbeno doznajemo riječ je o navijačima Hajduka iz okolice Šibenika. Također, prema neslužbenim informacija radi se o mladićima koji dijele srednjoškolske klupe s mladićima iz Šibenika.

- Zbog kaznenog djela iz članka 31. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, odnosno zbog sudjelovanja u tučnjavi, odnosno zbog napada na druge osobe, u pritvoru je zadržano 58 pripadnika navijačke skupine Torcida i nad njima se i dalje provodi kriminalistička obrada. Nakon što ona bude završena, oni će biti privedeni Državnom odvjetništvu koje može donijeti odluku o određivanju istražnog zatvora. Ostalih 13 protiv kojih je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu pušteni su iz pritvora – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:25